h i r d e t é s

Most vagyunk bajban: Putyin megdicsérte Orbánt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Most vagyunk bajban: Putyin megdicsérte Orbánt

2019. november 05. - 10:28

 

Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül – nyilatkozta Dmitríj Peszkov, a Kreml szóvivője Vlagyimir Putyinra hivatkozva. - írja a magyarhang.hu.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A hvg.hu cikkéből kiderül, hogy az orosz elnöknek nagyon szimpatikus Orbán Viktor, úgy véli, hogy a magyar kormányfő olyan bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető, aki képes önálló értékítéletre is.

A szóvivő Putyinra hivatkozva arra is utalt, példaértékű, ahogy Orbán Viktor az orosz–magyar energiaügyi kapcsolatokat kezeli. Szavai szerint Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat. A magyarok pragmatikusan vásárolnak, és már fel is töltötték valamennyi föld alatti tározójukat.

A múlt szerdai budapesti Orbán–Putyin találkozó első perceiben az orosz elnök arról beszélt, hogy bármikor, amikor idejön, tetszik a neki város.

– Budapest minden időben gyönyörű

– mondta. A közös sajtótájékoztatójukon a nagy bejelentések ugyan elmaradtak, de a kereskedelmi kapcsolatok javulásáról, Ukrajnáról, a Török Áramlat gázvezetékről, a közös gazdasági érdekekről, illetve a politikai törekvésekről is szó esett.

Később Szijjártó Péter további részleteket is elárult a találkozó eredményeiről, például azt, hogy a megállapodás szerint közösen épít újjá Szíriában Magyarország és Oroszország egy kolostort, illetve a két ország közösen finanszírozza a két ország egy város kenyérellátást biztonságosan lehetővé tévő nagy péküzem felépítését.

magyarhang.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s