h i r d e t é s

Mostantól diploma nélkül is lehetünk helyettes államtitkárok: átment a lex Rácz Zsófia

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mostantól diploma nélkül is lehetünk helyettes államtitkárok: átment a lex Rácz Zsófia

2019. december 10. - 13:30

 

A fideszes többség megoldotta, hogy a 22 éves joghallgató kormánytag lehessen. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: Novák Katalin/Facebook

134 igen szavazattal elfogadta a kormánypárti többség az országgyűlésben a kormányzati igazgatásról szóló törvény módosítását, ami lehetővé teszi hogy a Novák Katalin által jelölt 22 éves egyetemista, Rácz Zsófia az Emmi helyettes államtitkára lehessen - tudta meg a 24.hu.

Ráczot azért jelölték, mert az eddigi helyettes államtitkár, Illés Boglárka a Fidelitas elnöke lett. Az eddigi törvény legalább egy alapfokú diplomát és szakirányú tapasztalatot írt elő a helyettes államtitkároknak, de Rácz még joghallgató, így alapfokú diplomája sincs.

A fiatal kinevezett egyébként pár hónapja a Hír TV-ben, még a Fidesz-közeli Alapjogok Központ elemzőjekéntkritizálta élesen az ilyen jogi gyurmázgatást:

Tényleg egy ilyen világban élünk, ahol az emberek már a jogot teljesen, mint egy ilyen gyurmát, azt hiszik, hogy így formálják majd arra, amit éppen szeretnének, elvesznek belőle, hozzátesznek, teljesen, tényleg, a vágyaikkal összekeverve, minden racionalitástól elszakadva használják a jogot.

Szerintem egy ilyen helyzetben, egy ilyen világban ez, hogy így ki lett mondva, ez abszolút hiánypótló. És nem azért fontos, mert Orbán Viktor mondta ki, hanem azért, mert igaz.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s