h i r d e t é s

Nagy a baj Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagy a baj Esztergomban

2020. április 06. - 13:13

 

Orbán elveszi a gépjárműadót, Hernádi duplájára emeli a lakbért

Forrás: Hernádi Ádám / Facebook

Március 25-én azt mondta a "Dunakanyar fővárosa" polgármestere, hogy

az önkormányzatunknak és nekem is a védekezésen kívül az az elsődleges feladatunk, hogy ebben a nehéz időszakban a legnagyobb segítséget nyújtsuk a városunk polgárainak és az itt lévő vállalkozásoknak is. [...]
Ma több új rendelkezést is hoztam, mellyel segíteni szeretnék a városban élőknek és az itt vállalkozóknak, ebben a nehéz időszakban.
A piaci alapon kiadott bérlakások bérleti díját 50%-os csökkentéssel visszaállítjuk a március elseje előtti árakra június 30-ig, illetve a szociális bérlakások bérlőinek is a március 1. előtti árakat kell fizetni június 30-ig.

Azután valaki odaírta kommentben, hogy

Arról Hernádi Ádám polgármester már nem szólt a videóban, hogy 2020. február 20-án az új lakásrendelet mellékletében szépen elrejtették, hogy a bérleti díjakat 100 százalékkal megemelték.

Így a március 25-én bejelentett bérleti díj-csökkentéssel valójában pénzénél maradt az önkormányzat 2020. április 1-ig. Mert április 1-én a polgármester a veszélyhelyzet idejére kapott felhatalmazása alapján visszavonta korábbi rendeletét, azaz mindenkinek úgy kell fizetnie, ahogy feburár 20-án határozott Esztergom képviselőtestülete.

A kedvezményes bérleti díjak visszavonásában vélhetően szerepet játszott a felhatalmazási törvény jogerőre emelkedése és a miniszterelnök döntése, amely szerint a kormány elvonja az önkormányzatoktól a gépjárműadót a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezésre. Ez Esztergomban 100 millió forint.

És ez a 100 millió forint éppen annyi, amennyiből Esztergom az idei rendezvényeit szervezte volna. Erről és a sértett kisgyerekként viselkedő polgármesterről itt írtunk.

És akkor visszatérnék a cikkben idézett kommentre egy mondat erejéig. Egy baloldali városvezetés soha nem tenne ilyet...

Frissítés (2020. április 6. 16:43)

Az esztergomi polgármester rendeletet is alkotott visszamenőleges hatállyal, amely szerint az alábbiak szerint változnak a bérleti díjak:

A február 20-i április 1. óta nem érvényes:


 

h i r d e t é s