h i r d e t é s

Nagy Blanka ellenőrzőjéből közölt részleteket a kormánysajtó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagy Blanka ellenőrzőjéből közölt részleteket a kormánysajtó

2019. április 03. - 06:29

 

Készülhetnek az újabb feljelentésre.

Illusztráció: MTI Fotó: Mónus Márton

Az egyik perben alperes Ripost az ügyvédjével összejátszva szivárogtatta ki a propaganadamédián végigfutó adatokat.

Sorban nyerte meg a helyreigazítási pereket a kormányközeli lapokkal szemben Nagy Blanka: előbb az Origóról, majd a Lokálról, aztán a Ripostról mondta ki bírósági ítélet, hogy valótlanul híresztelte, hogy az ellenzéki tüntetéseken híressé vált gimnazistalány bukásra állna; a Figyelő pedig elébe ment a pernek, és helyreigazításban ismerte be, hogy hazugságot írt. A kecskeméti diáklány ellen kormánykritikus felszólalásai után indult rágalomhadjárat ezzel ugyanakkor nem ért véget:

a három pervesztes kormánybarát lap most Nagy ellenőrzőjéből, orvosi igazolásaiból közölt részletekkel próbálja őt lejáratni.

Abból az ellenőrzőből, amiből a tárgyalásokon a bíróság előtt tényszerűen kiderült, hogy semmiből nem állt, vagy áll bukásra Nagy. Hogy a kormánypropaganda által kiemelt egyesek és kettesek mellett még milyen jegyei vannak a diákaktivistának, arról nem kívánt nyilatkozni Nagy, mindenesetre Facebook-oldalán megosztott egy friss ötöst. Hozzátette: diákként küzdeni szeretne azért, hogy a tanulókat ne csak 1-5-ig terjedő skálán ítéljék meg, illetve hangsúlyozta, hogy ugyanolyan joga van véleményt mondani kitűnő, közepes vagy akár rossz tanulóként is.

A diáklányt a bíróságon képviselő Litresits András a Népszavának elmondta: az érzékeny adatokat az alperesi ügyvéd a Ripost egy munkatársával összejátszva szivárogtatta ki. A kormánybarát lap ügyvédje ugyanis a nyilvános tárgyaláson hangosan felolvasott részleteket az elektronikus naplóból - még akkor is, ha azok nem képezték a per tárgyát -, amiket aztán lejegyzett a jelen lévő Ripost-szerző. Litresits azt is nyilatkozta: 

az ellenőrzőből és az orvosi igazolásából közzétett részletek miatt személyes adattal való visszaélésért újabb feljelentést tesznek a már egyszer pervesztes lapok ellen.

Hamarosan bíróság elé áll Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője is, aki útszéli ribanchoz hasonlította Nagy Blankát, tudta meg a Népszava. A tárgyalás a Budaörsi Járásbíróságon lesz, április 23-án.  Folyamatban van egy becsületsértés miatti magánvádas feljelentés ügye is, Bayer Zsolt lovagkeresztes publicistával szemben, aki az Echo TV-ben "rohadt kis prolinak" aposztrofálta a diáktüntetőt. 

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s