fbpx Nagy gáz van az ellenzéki roncsderbivel | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nagy gáz van az ellenzéki roncsderbivel

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Nagy gáz van az ellenzéki roncsderbivel

2016. július 21. - 15:19
1 komment

 

Egyre több ellenzéki véleményvezér vélekedik úgy, hogy az MSZP és a DK lényegében lemondott a 2018-as győzelem esélyéről - írja az ÖREG HARCOS BLOG.

Forrás: index.hu via oregharcos.blog.hu

Viszont többek szerint árulás az árulásról beszélni, és talán ez a legnagyobb baj: nem engedik kipucolni az ellenzéki roncsderbi egyre büdösödő, lerobbant istállóját.

Amint már arról írtunk: a Magyar szocialista Párt úgy választott új vezetést, hogy közben megalázta legértékesebb emberét. Szégyen ez a szocialista politikai közösségre nézve. Ráadásul Szanyi Tibor is nyíltan arról beszélt már, hogy a tisztújítás után a Fidesz irányítja az MSZP-t. Molnár Gyula ügyészségi dolgokkal zsarolható és vannak mások is – mondta a volt elnökjelölt, botrányhős EP-képviselő.

Botka László az index.hu-nak nyilatkozott is a tisztújítás után, és azt mondta, hogy ő is lát arra utaló jeleket, hogy az MSZP-ben sokan alibizni akarnak 2018-ban, nem a győzelemre, hanem csak a 20-30 parlamenti mandátumra hajtanak. Károsnak tartja, hogy néhány MSZP-s vezető elősegíti a látszatát annak, hogy a párt összejátszik a Fidesszel, továbbá annak a véleményének is hangot adott, hogy a tervezett koordinált indulást a DK-val nem támogatja, mert szerinte az csak Gyurcsánynak jó, meg néhány szocialistának, aki elosztotta már a lista első helyeit.

A minap jelent meg egy interjú Szigetvári Viktorral a hvg.hu-n, ahol az Együtt elnöke (aki az MSZP kádereit és a szocik működési sajátosságait jól ismerő szereplő) hangot adott annak a megrökönyödésének, miszerint ő is úgy látja, hogy az MSZP lemészárolta az egyetlen alkalmas miniszterelnök-jelöltjét, az MSZP-ből kiszakadt, és ilyen értelemben hasonló gondolkodású emberekből álló, de erősen centralizált, vezérelvű DK pedig nem hajlandó megújítani magát politikai-kulturális értelemben sem.

Ennek apropóján hívták be az Egyenes Beszéd szerkesztői Szigetvárit Kálmán Olgához beszélgetni, ahol az ATV nagyasszonya azonmód le is árulózta az Együtt elnökét, mert szerinte nem ildomos az ellenzéki pártoknak egymás bajairól beszélni, hiszen ezzel csak hitelrontást követnek el.

Ehhez jön Tamás Gáspár Miklós publicisztikája, amiben úgy fogalmaz, hogy "a magyarországi politikai helyzet még annál is sötétebb, mint amit hittünk." TGM jól ragadta meg a lényeget: "Mintha valamiféle hallgatólagos – vagy talán ennél is konkrétabb – deal lenne a háttérben némely ellenzéki körök és a kormányzat között. Lehetséges ez? Elképzelhető ez?" Majd álszenten hozzátette: "Nem tudom elhinni. De Szigetvári mondatait olvasva bizonyára sokan elbizonytalanodtunk, pedig ő ezt nem állítja, csak igen finoman sejteti, ha jól értem. Ez rendkívül nyugtalanító."

Immár minden gondolkodó, újságolvasó számára világos lehet: az új vezetésű MSZP és hű szövetségese, a DK sem győzelemre készül, pedig mi öreg harcosok naiv pillanatainkban eddig azt hittük, hogy ha van párt Magyarországon, amely közös listát és a 2014-eshez hasonló választási szövetséget akar, akkor a Demokratikus Koalícióra, Gyurcsány Ferenc pártjára gondoltunk. Ők azok, akik névtelen blogjaikon, kül- és belföldi internetes szövetségeseikkel mindig és mindenkor azt harsogták, hogy közös lista kell, az a győzelem kulcsa. Ráadásul a DK megmondói szerint mindenki más, aki picit is mást gondol, az minimum a Fidesz bérence, áruló, de biztosan nem őszinte demokrata. Sőt, úgy fest, hogy Kálmán Olga és az ATV szerkesztői szerint is hitelrontás az egyenes beszéd.

Mi továbbra is úgy látjuk, hogy az MSZP és a DK csak osztozkodni akar, alkudni és „orbántakarodjott” kiabálva ismét választást veszíteni 2018-ban.

Szívünk szerint elengednénk ezt a roncsderbit, de az az igazán elszomorító, hogy - miután az LMP megerősítette saját kontraproduktív különutasságát - ma még nem látszik, hogy Szigetvári, Juhász, Karácsony, Jávor és a többi Bajnai-árva miként tudná 2018-ban egyedül leváltani a Fideszt.

oregharcos.blog.hu


 

1 komment


h i r d e t é s