h i r d e t é s

Nagy István szerint nem félni kell a klímaváltozástól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagy István szerint nem félni kell a klímaváltozástól

2019. április 10. - 13:15

 

Régi növényekhez kellene visszatérni. - írja a hazipatika.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Komka Péter

Magyarországon már korábban is volt száraz időszak, most is elő kell venni az akkor ismert növényeket

- nyilatkozta az InfoRádiónak Nagy István agrárminiszter. Szerinte nem félni kell a klímaváltozástól, hanem megfelelő válaszokat kell rá adni - például ismerni kell, hogy milyen növények telepíthetők a megváltozott körülmények között.

Az agrárminiszter elmondta azt is, hogy idén már 24 ezer hektáron okozott kárt az aszály, a tavaszi fagyok pedig a több ezer hektár kajszibarackost tizedeltek meg.

Pokolian meleg évek jönnek

A genfi Meteorológiai Világszervezet (WMO)  főtitkára szerint az elmúlt négy évben a melegedés üteme kivételes volt a szárazföldön és az óceánokban egyaránt. A tudósok azt mondják, folytatódik a hosszú távú klímaváltozás, ami összefüggésben van a levegőben lévő üvegházhatású gázok rekordnagyságú koncentrációjáva Az ENSZ értékelése szerint a világ jelenleg afelé halad, hogy a Földön 2100-ra 3 Celsius fokkal, vagy annál is többel nő az átlaghőmérséklet. A hőmérséklet féken tartásához a szakemberek szerint további és zöldebb beruházásokra van szükség: a teendők széles skálája a tengerszint emelkedése elleni védekezéstől a szárazságtűrő gabonákig sok mindenre ki kell terjedjen.

További részletekért kattintson!

hazipatika.hu


 

h i r d e t é s