h i r d e t é s

Nagyobb anyagi megbecsülés járna a védőnőknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyobb anyagi megbecsülés járna a védőnőknek

2018. június 13. - 19:23

 

Június 13-a a magyar védőnők napja. Azokat a segítőket ünnepeljük, akik ott vannak értünk kiskorunkban és ott vannak gyermekeinkért, amikor szükségük van rá. 

Illusztráció: goditesz.hu

Hivatásukká fogadták egészségünk megóvását, ápolnak és ellátnak minket.

Ott vannak, amikor kisgyerekként megbetegszünk, amikor iskolásként oltást kapunk, amikor várandósan vizsgálatokra járunk, és amikor gyermekünkkel a kezünkben elhagyjuk a kórházat. Ők azok a jótevők, akik a legkisebb hírnevet kapják, mégis ugyanolyan elköteleződéssel végzik a feladatukat, mint bármelyik más egészségügyi dolgozó.

A Liberálisok ezen a napon nem csak a magyar védőnőket ünneplik, de az alapszintű ellátás borzalmas helyzetére is felhívják a figyelmet. A védőnők a háziorvosokkal egyetemben egyre nehezedő körülmények között végzik a munkájukat. Egyre kevesebben tudják teljes mértékben ellátni feladataikat, miközben Magyarország a megbetegedések és egészségi problémák szempontjából a sorhajtók között van Európában.

Az állam egyértelmű feladata az alapszintű egészségügyi ellátás biztosítása lenne, a Fidesz azonban nem hajlandó ezt fenntartani. Ahelyett, hogy szuperkórházakat tervezne, és hamis béremeléseket lebegtetne, felszólítjuk a kormányt, hogy támogassa a védőnőket feladatuk ellátásában! A népesség gyarapodását nem lózungokkal, hanem tettekkel kell elérni, ehhez pedig az első lépések között kell lennie a védőnők béremelésének is.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s