h i r d e t é s

Nagyot fordul az idő, idekacsint a napsütés, eloszlanak a felhők

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyot fordul az idő, idekacsint a napsütés, eloszlanak a felhők

2020. január 23. - 06:17

 

A következő napokban ugyan lassan, de fokozatosan javul az idő, sokfelé lesz többórás napsütés is. Ezzel együtt melegedés is kezdődik, délen akár 10 fok is lehet! - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Komka Péter

A következő napokban csütörtökön délelőtt csak kevés felhő lesz az égen, csapadék nem várható.  Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék sem alakul ki. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 2, 7 fok között alakul. 

Orvosmeteorológia

Csütörtökön keleten kezdetben egyeseknél még jelentkezhetnek enyhe hidegfronti tünetek, a Kárpát-medence nagy részén viszont mérséklődnek a kellemetlen humánmeteorológiai panaszok. A feje azonban még mindig fájhat! - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, a keleti tájakon azonban kezdetben még tapasztalhatnak enyhe hidegfronti tüneteket az arra érzékenyek. Átmenetileg megnyugszik az időjárás, emellett azonban más tényezők ronthatják a humánmeteorológiai helyzetet. A nyirkos, többfelé párás tájakon felléphetnek reggel kopásos, illetve gyulladásos jellegű ízületi panaszok. Sokan ébredhetnek végtagfájdalmakkal, ezt esetleg rövid, kímélő átmozgatással enyhítheti. Napközben aztán a térség nagy részén sok napsütésre számíthatunk, javul a hangulat, a komfortérzet. A melegedés hatására azonban a szokásosnál fáradékonyabb lehet, és koncentrálási problémákat is tapasztalhat.

Friss lesz a levegő, egy kellemes séta a szervezetnek is jót tesz. Az étkezés során törekedjen a változatos, vitamindús fogások fogyasztására. A zöldség- és gyümölcsfélék mellett teljes kiőrlésű gabonából készült pékáruk fogyasztása ajánlott.

A front mögött kitisztult a levegő, átmenetileg észrevehetően csökkennek a magas légszennyezettségtől szenvedők tünteti is.

A reggeli ködfoltok területén nedvessé váló útszakaszokon megnövekszik a féktáv, tartson ilyenkor nagyobb követési távolságot, valamint mérsékelje a sebességet is! A látástávolság is lecsökken, fokozott figyelemmel közlekedjen!

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, fáradékonyság. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s