h i r d e t é s

Napi százezerből már elég jól el lehet fesztiválozgatni Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napi százezerből már elég jól el lehet fesztiválozgatni Magyarországon

2018. június 20. - 16:06

 

Rengeteg külföldit vonzanak a magyar fesztiválok, akik jó sokat költenek ilyenkor nálunk - örül is nekik a kormány. - írja a privatbankar.hu.

Forrás: MTI/privatbankar.hu Fotó: Mohai Balázs

A nemzetközi piacon versenyképesebbek lettek a magyar fesztiválok az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint. Rétvári Bence ezzel nem Gerendai Károlyt és kollégáit akarta megdicsérni: a versenyképesség javulása az államtitkár szerint a fesztiválok állami támogatásának növelésének és az áfacsökkentésnek köszönhető.

Napi 40-100 ezer forintot költenek

Rétvári Bence az M1-en azt mondta, hogy a fesztiváloknak gazdaságélénkítő hatásuk van: egy átlagos külföldi vendég 40-100 ezer forintot költ naponta. Az államtitkár a témával turnézik a közmédiában, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is beszélt róla - itt elmondta, hogy a Magyarországra irányuló turizmus 10-12 százaléka fesztiválturizmus, minden nyolcadik-tizedik külföldi fesztiválozni jön.

Rétvári Bence kiemelte: a fesztiválok óriási tömegeket vonzanak. A Szigeten (amelynek szlogenje egyébként Island of Freedom, azaz a Szabadság szigete) többségében külföldiek vannak és a Balaton Sound látogatóinak csaknem fele is külföldi. A nagyobb fesztiválok mellett igen széles a kínálat, különböző kulturális és gasztrofesztiválok vonzzák az érdeklődőket, és már kisebb települések is rendeznek fesztiválokat.

privatbankar.hu


 

h i r d e t é s