h i r d e t é s

Nem baj, ha Krisztus lop, csak ne legyen meleg

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem baj, ha Krisztus lop, csak ne legyen meleg

2020. január 09. - 11:45

 

Szűz Mária pedig ne lépjen félre, inkább szüljön négy vagy öt gyereket, akkor majd nem fogja verni a férje. Ja, és az apostolok inkább főzzék, mint vedeljék az alkoholt.

Rétvári Bence - Forrás: MTI

Kiverte a biztosítékot Rétvári Bencénél a Netflixen látható, Jézusról készült film. Meg is mérgesedett a KDNP alelnöke, aki a párt honlapján olvasható közleményében arra kérte a Netflixet, hogy azonnal törölje a Krisztus első megkísértése című, szerinte vallásgyalázó brazil filmet a kínálatából.  Amint az köztudott, Rétvári Bence párttársaival együtt, amikor csak teheti, hallatja szavát a keresztény értékek védelmében. Kiállt az éhezők, az üldözöttek, a menekültek mellett, tiltakozott a szegénység és a hajléktalanság kriminalizálása ellen. Mindezt olyan csendben, szerényen, minden hírverés nélkül tették, hogy senki sem tudott ezekről a megszólalásaikról. Ezért aki csak felszínesen ismeri a KDNP-t, vagyis, közel tízmillió magyar, azok okkal gondolhatják, hogy Rétvári és a KDNP nem Jézus, hanem Orbán Viktor tanításait követi.

Mielőtt elmerülnénk a keresztény szabadság mélységeiben, idézzünk röviden Rétvári közleményből. „2019 decembere óta elérhető a Netflix hazai felületén is az a film, amely Jézust vallásgyalázó módon, homoszexuálisnak állítja be. A Krisztus első megkísértése című brazil produkció keresztények millióit sérti meg ezzel Magyarországon, és milliárdjait világszerte. Felháborító, hogy egy ilyen alkotás műsorra kerülhet, sőt, a Netflix hirdeti és reklámozza is a filmet, mintegy komédiaként tálalva azt a felhasználók számára… A film vallásgyalázó elemekkel van tele, Jézust homoszexuálisként ábrázolja, Szűz Máriát házasságtörő nőként, az apostolokat pedig alkoholistaként. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Kérem, hogy azonnal töröljék katalógusukból a megbotránkoztató filmet, és kérjenek bocsánatot a megsértett keresztényektől!”

Érthető Rétvári Bence indulata, mert valóban lehetett volna Jézust árnyaltabban ábrázolni. Például olyan tulajdonságokkal felruházva, amelyek a melegségnél jóval kompatibilisebbek a Magyarországon egyre inkább testet öltő keresztény szabadság eszméivel. Méltányosabb lett volna Jézust egyfajta NER-lovagként ábrázolni. Olyannak, mint például a feddhetetlen Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, vagy éppen a miniszterelnök veje. Ők nem melegek, környezetükben se alkoholistáról, se házasságtörőről nem tudunk. Ezzel szemben képesek hirtelen és minden különösebb előzmény nélkül meggazdagodni. Ez kifejezetten iránymutató lehet az egyszerű emberek számára, akik folyton, folyvást amiatt nyavalyognak, hogy kevés a pénzük és nem tudnak megélni a nyugdíjukból, a fizetésükből.

Miért nem tud a Netflix egy családszerető Jézust bemutatni a nézőknek? Aki még keresztre feszítése előtt gondoskodik a hozzá közelállókról, sőt, nem csak családjának juttat a jóból, de rokonainak, barátainak és üzletfeleinek is csurran, csöppen. Ez a filmbéli Jézus, aki Rétvári és társai tetszését bizonyára elnyerné, utálja a menekülteket, mi több, riogatja velük honfitársait – mindezt persze kizárólagosan a keresztényi szeretet jegyében. Nem tengerre száll, hanem tendereken indul, és amilyen szerencsés, mindig nyer. Nyilván, mert tehetségesebb, jobb, szorgalmasabb a többieknél, és nem azért, mert Orbán Viktor valamilyen fokú pereputtyához közeli embernek mondhatja magát.

Tisztelt Netflix, ha nem akar ujjat húzni a bivalyerős KDNP-vel, amelynek annyi szavazója van, mint felhős égen a csillag, akkor tessék olyan Jézust bemutatni a magyar embereknek, akivel Rétvári Bence, vagy bármelyik párttársa gond nélkül képes azonosulni.

Föld S. Péter / hirklikk.hu


 

h i r d e t é s