h i r d e t é s

Nem csitul a szél, egyre csapadékosabb időre ébredhetünk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem csitul a szél, egyre csapadékosabb időre ébredhetünk

2019. április 04. - 06:02

 

A következő napokon változékonyabbra fordul időjárásunk és egyre több helyen várható záporeső, eső, helyenként zivatar is előfordulhat! - írja az Időjaras.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután többször lesz erősen felhős az ég, de hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Helyenként egy-egy zápor is kialakulhat. Élénk, nyugaton erős lesz a délies szél, a legmagasabb hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, folytatódik a viszonylag kedvező időszak. - írja a meteoklinika.hu

 A napsütés hatására energikusak lehetünk, a hangulatunk is kedvező irányba változik, a fejfájósok helyzete azonban tovább nehezül.

Csütörtök estig folytatódik a frontmentes időszak, azonban a légköri változások többeknél okozhatnak kisebb panaszokat. Ennek következtében akkor jelentkezhetnek önnél kellemetlen tünetek, például fejfájás, ha fokozottan érzékeny szeles időre. Főként a Dunántúlon, ezen belül is délnyugaton nem örülhet felhőtlenül a jóidőnek, ugyanis ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Próbálja inkább élvezni a napsütés nyugtató hatását, és jól megszervezett napirenddel oldani a stresszes helyzeteket! A melegedés hatására a migréne  és a keringési panaszai is előjöhetnek, amik igencsak gyakoriak a magyar lakosság körében.

Emellett azonban a napsütés hatására javulhat a közérzete, ha teheti, tegyen egy sétát a szabadban, használja ki a jóidőt.

A kinti munkák, sportolás során most már az UV-sugárzást sem ajánlott figyelmen kívül hagyni. A sugárzás közepes, így abban az esetben, ha az érzékeny bőrtípusúak közé tartozik, már mindenképpen szükséges gondoskodnia bőre védelméről. Különösen a déli órákban gondoljon erre, akár már 20 perc alatt is megpirulhat a bőre.

Már javában tart a pollenszezon, a nyárfa, a nyírfa, a platán, a fűzfa pollenje intenzívebb tüneteket is okozhat, ha érzékeny rájuk. A sétát inkább a reggeli vagy az esti órákra időzítse, illetve ne szárítsa a mosott ruhákat a szabadban – ezzel is megelőzheti az erősebb panaszok jelentkezését.

A közlekedés során az utakon a szétszórtság mellett a lankadó figyelem is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Emellett a napsütés lehet zavaró, különösen a reggeli órákban, illetve naplementekor, tanácsos napszemüveget magával vinnie. Az élénk oldalszél miatt is legyen óvatos, vezessen lassabban a megszokottnál, és tartson nagyobb követési távolságot!

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás,vérnyomás-ingadozás, fáradtság.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s