h i r d e t é s

Nem emberekért kell imádkozni, hanem egy új szemléletért

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Nem emberekért kell imádkozni, hanem egy új szemléletért

2020. április 09. - 18:27

 

800 millió éhező, 2 milliárd alultáplált, 160 millió 5 évesnél fiatalabb fejlődésben megrekedt, míg 1,9 milliárd túlsúlyos és elhízott.*

És most csak a világ gyermekeinek éhínségéről beszélek.
Összességében 5,6 millió öt év alatti gyermek halt meg 2016-ban, ami közel napi 15 000 haláleset volt (Egészségügyi Világszervezet [WHO], 2016). Öt éves kor előtti gyermekhalál kockázata Afrikában (76,5 / 1000 élve születés), körülbelül nyolcszor magasabb, mint Európában (9,6 / 1000 élve születés) (WHO, 2016).

Évente körülbelül 3,1 millió gyermek hal meg alultápláltság miatt (UNICEF, 2018a). Az éhség és az alultápláltság hozzájárul a globális gyermekhalálozások több mint felét idézi elő, mivel az alultápláltság a gyermekeket sebezhetőbbé teheti a betegségre és súlyosbíthatja a betegségek tüneteit (UNICEF, 2018a).
A rosszul táplált gyermekek évente akár 160 napig is szenvedhetnek (Glicken, M.D., 2010). Az alultápláltság növeli minden betegség, beleértve a kanyaró és a malária hatását. Az alultápláltság a következő arányokban játszik szerepet a halálozások kialakulásában: hasmenés (61%), malária (57%), tüdőgyulladás (52%) kanyaró (45%). (Black, Morris, & Bryce, 2003; Bryce és munkatársai, 2005).
A fejlődő világban 66 millió általános iskolás korú gyermek éhesen vesz részt az órákon. Ebből 23 millióan Afrikában élnek. Ez az állapot nagyban befolyásolja tanulási képességüket (World Food Program [WFP], 2012).

Eddig a globális viszonyokat ismertettem, de gondolom saját házad táján is érdemes körülnézned.
Kizárólag a gyermekéhezést vettem elő, a környezetszennyezést, helyi konfliktusokat, bankok visszaéléseit, hazugsággyárak műveleteit, tömeges zombielőállítást nem érintettem. Tehát minden 10-15 másodpercben éhenhal egy gyermek.

A jelenlegi koronavírus járvány miatt azért vinnyogunk egyedül, mert ez minket is érint. Különben távoli szemlélőként, hidegen néznénk, akár a gyermekéhezést és annak következményeit. Pedig az nagyságrendekkel több áldozatot követel. Mégis csak legyintünk, oda se figyelünk.
Most ne gyertek azzal, hogy ismertek pár humanitárius szervezetet, akik segítenek, küldtek két zsák krumplit, meg egyebek. Ezek nem sokat érnek. De az a gazdasági helyzet, amiben ez az állapot kialakul, a tudati állapot szintje, bizony jelentős tényező. Ennek felszámolására mikor vetettek be katonaságot vagy rendeltek el karantént? Mivel most rólunk van szó, „übermenschekről”, akik „fejlett civilizációs értékekkel” rendelkeznek, a helyzet megváltozott. Befostunk. Jaj, mi lesz velünk?
Erre a kérdésre két válasz adható. Egy biológiai: ha megfelelő immunrendszer alakul ki, akkor megmaradunk, ha nem, akkor nem. Ilyen egyszerű. A másik válasz politikai. Erre csak vezetőink tudnak felelni, de nem teszik. Ők politikusok, minden helyzetet hatalmi pozíciójuk erősítésére használnak. Így sosem tudjuk meg mi az igazság. Mert ugye nevetséges, ha az a válasz, hogy akkor van vége a járványnak, ha nem látsz több katonát az utcán és a hatalmi viszonyok konszolidálódtak.
Márpedig, én annak drukkolok, hogy a járvány hozománya pont ennek a látásmódnak az eltünése legyen.

Elnéztem a szánalmas imakísérletet, melyben a világvallások képviselői fohásszal fordultak Istenhez.
A pápa még teljes búcsút is ígért. Én a hívő, aki életemet adnám Istenért mondom, hogy tiszta középkor! Vagy ha nem, akkor színjáték a zombik előtt! Az ima személyes dolog. Ebből parádét csinálni ízlés kérdése. Áruló egyházak bevonásával pedig végképp visszataszító. Persze, ha a zombiknak ez kell, akkor legyen. Ilyenkor szívem szerint ismertetném könyörgő főpapjainknak a cikkem elején szereplő adatokat a gyermekéhezésről. Ezért sosem könyörögtetek?

Nem az emberekért kell imádkozni, hanem egy szemlélet eltűnéséért. Ha az eltűnik, mi emberek is biztonságban megmaradunk, vírus ide, vagy oda.

Eljön az az idő az emberekre amikor nem marad meg az Iszlámból más, mint a neve, a Koránból sem több, mint a betűk formája. Mecseteket építenek, melyekben nem lesz útmutatás, tudósaik a legrosszabb emberek lesznek az ég alatt, akikből ármány, zavarkeltés (fitna) fog előtörni, visszatér hozzájuk. (Bayhaqi, Shubu Iman no. 2/788)

Abdullah tudósítása:
Hallott egy embert, aki egy Korán verset másképpen recitált, mint a Próféta (béke reá). Így elvitte az embert a Próféta elé (béke reá) (és elmesélte neki mi történt). A Próféta így szólt: „Mindketten helyesen recitáltok, tehát folytassátok." Majd hozzátette: „Allah elpusztította azokat a nemzeteket, akik előttetek voltak, mert különböztek egymástól."

Fokozat: Szahih, autentikus
Forrás: Bukhari, Hadisz 5062.

Nos, ennyit jelentenek egymás közti vitáink, civakodásaink, közben a lényegről elterelődik figyelmünk. Sok népnek volt ez a végzete.

 

*https://www.worldhunger.org/world-child-hunger-facts/

Címkék: 

 

h i r d e t é s