h i r d e t é s

Nem jött össze Orbánnak a kézcsók

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem jött össze Orbánnak a kézcsók

2019. augusztus 02. - 07:46

 

Ursula von der Leyen nem hagyta, hogy a kezét csókolgassa. - írja a nepszava.hu.

Valamiért nagyon ragaszkodik a kézcsókhoz a nőkkel való találkozáskor Orbán Viktor, pedig többször is galibát okozott ezzel. Néhány éve például Sonia Gandhinak, az Indiai Nemzeti Kongresszus Párt elnökének próbált kezet csókolni, ami Indiában súlyos bűn, a politikus nem is hagyta neki. Akkor sem jobb a helyzet, ha kénytelen-kelletlen elfogadják a kézcsókot, ebben az esetben ugyanis nem bűn vagy otrombaság, csak diplomáciai hiba. A kézcsókkal ugyanis tárgyalópartnere női mivoltát hangsúlyozza, nem pedig a partneri viszonyt.

A szokásos kézcsókkal megpróbálkozott csütörtök délelőtt is, amikor Ursula von der Leyennel találkozott, de az Európai Bizottság elnöke egy határozott mozdulattal lefele húzta eleve rendes kézfogásra nyújtott kezét, jelezte, hogy nem kér belőle. 
  Ennek ellenére Orbán roppant elégedetten nyilatkozott a találkozójáról. A miniszterelnök szerint az Európai Bizottság elnökének "a jövőről való gondolatai között ugyanazok a kérdések lebegnek, mint a mi fejünkben". Azt azért nem újságolta el az M1 nézőinek, hogy a jogállamiságról is szó esett, legalábbis UVL a találkozó utána  Twitteren azt írta, hogy

A jogállamiság alapvető, és mindenkire vonatkozik.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s