h i r d e t é s

Nem kímélte az időjárás Európa nagy részét

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem kímélte az időjárás Európa nagy részét

2022. augusztus 19. - 06:00

Hatalmas vihar csapott le csütörtökön Olaszországban, Korzikán pedig elképesztő erejű, 224,6 km/h-s széllökést is regisztráltak, özönvíz zúdult Párizsra.

Csütörtök reggel félelmetes viharszerkezet érkezett az Ajaccio régió fölé, éppen a gyilkos széllökés előtt. - Forrás: Corse Evènements Météo

Nem kímélte csütörtökön az időjárás az olaszországi Toszkánát, valamint Korzikát sem. A híres olasz tartományban olyan erős vihar csapott le, hogy Piombino városában megpörgette az óriáskereket, majd letépte kabinjait. - írja az Időkép

Repubblica.it tájékoztatása alapján itt a legerősebb széllökések elérték a 140 km/h-t. Ugyanakkor háztetőket tépett le a szélvihar, fákat csavart ki a szél, hatalmas károkat okozva a térségben. Helyenként felhőszakadás és jégeső is kísérte a viharok útját. Sajnos emberéleteket is követeltek a viharok.

Videó is készült arról, ahogy a vihar az óriáskereket megpörgeti, majd letépi kabinjait:

Ház tetejét tépi le a szélvihar:

Korzikán pedig több helyen is mértek 200 km/h körüli széllökést, viszont Marignanában 224,6 km/h-s széllökést is regisztráltak.

Csak összehasonlításképp, ez a széllökés már megegyezik egy 4-es kategóriájú hurrikánban tomboló szél erősségével.

Korzikán 224,6 km/h-s széllökést is regisztráltak


Forrás:  Facebook/Météo Express/

Forrás: Facebook/Météo Express

Özönvíz zúdult Párizsra

Kedden a késő délutáni, kora esti órákban hatalmas vihar csapott le a francia fővárosra. A vihar nem kímélte a várost, a viharos széllökések helyenként tetőket bontottak meg, fákat csavartak ki. Az Eiffel-torony tetején üzemelő szélmérő 104 km/h-s széllökést is regisztrált. Ugyanakkor csapadékból sem volt hiány, ugyanis Párizsnak volt olyan része, ahol rövid idő alatt 47 mm eső esett, emiatt sok helyen állt a víz az utakon, illetve vízfolyások keletkeztek, mely megnehezítette a közlekedést a városban, valamint a felgyülmelett víz több helyen berört a metró aluljáróiba, valamint más aluljárókba is. Az egyik felvételen az is jól látszik, ahogy az esőfüggönyben eltűnik az Eiffel-torony.

(Időkép)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s