h i r d e t é s

Nem múlt el Pilismaróton és a Dunakanyarban a veszély!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem múlt el Pilismaróton és a Dunakanyarban a veszély!

2020. október 29. - 06:32

 

Bármikor újra engedélyezhetik a pilismaróti kavicsbányát.

A tervezett kavicsbánya - Forrás: Google Earth

Néhány hónapja mélyen megrázta és felháborította Pilismarót lakosságát, de a környéken élőket is, hogy szinte titokban akartak megnyitni egy olyan kavicsbányát, amely óriási területen, durva természetpusztítással valósulna meg, miközben rengeteg járulékos kárt is okozna.

A botrány kirobbanását követően lemondott a polgármester és a képviselő-testület is, és új választást írtak ki. Sokan azt hiszik, hogy elmúlt a veszély, az ügy megoldódott, hiszen 2020. augusztus 25-én a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal visszavonta a GM-PRO Kft. részére kiadott „Pilismarót homok-kavics" kutatási területen tervezett külszíni bányászati tevékenységre vonatkozó környezetvédelmi engedélyét.

De a határozatban megnevezett hiányok pótlását követően az engedély bármikor kiadható újra! Vagyis pillanatnyilag semmi biztosíték nincsen arra, hogy Pilismaróton nem akarják mégis megnyitni ezt a bányát.

Éppen ezért 2020. október 31-én, szobat délelőtt a Nyomtassteis csapata tájékoztatást tart a környékbelieknek Pilismarótra. Budapestről 9 órakor indulnak és elmennek Dömösre, Zebegényre és Szobra is.


 

Kommentek

h i r d e t é s