h i r d e t é s


Nem tudnak mit kezdeni a vizes vébére felállított városligeti medencékkel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem tudnak mit kezdeni a vizes vébére felállított városligeti medencékkel

2017. szeptember 16. - 13:12

 

Két óriási dobással is készültek a vizes vébé szervezői, hogy látványosabbá tegyék az eseményt: az egyik az óriásugrás tornya, amit a Batthyány-téren állítottak fel 3 milliárd forintért, a másik a Városligeti-tóban felállított két ideiglenes medence – utóbbi ára 5,3 milliárd forint.

Forrás: gondola.hu

Ahogy véget ért a vébé, a nyilvánosság számára kiderült, hogy a két városligeti medencével (az egyik 50x25 méteres, három méter mély, a bemelegítő 25 méteres) egyelőre nem tudnak mit kezdeni. Mivel egyértelmű volt, hogy a Városligeti-tóban nem maradhatnak a medencék, eleve ideiglenes medencékkel oldották meg helyszínt. Ennek ellenére a medencéket nem bérelték a szervezők, hanem megvették  hogy mennyiért, azt nem tudni, de milliárdos tételről lehetett szó.

A világbajnokság nyomait szeptember 30-áig, egy módosított időpont szerint ennél is hamarabb, már szeptember 15-éig el kell tüntetni. Ehhez képest augusztus 3-án Borsa Miklós, a szervezők szóvivője a Polbeatben úgy nyilatkozott, hogy az elszállításra nincsenek kész tervek:

Augusztus végén megkérdeztem a szervezőket, hogy MI A TERV? Arról is érdeklődtem, hogy a tárolási, szállítási költségek miatt költenek-e még a medencékre, a Penta Industryval kötött, publikus szerződésben ugyanis egy hang nincs arról, hogy mi lesz a medencékkel, simán lehet ezért még számlázni majd.

Többszöri érdeklődés után két héttel később válaszoltak, de nem árulták el, hogy hová kerülnek a medencék:

A 17. FINA Világbajnokság szinkronúszó számainak otthont adó Városligetben két ideiglenes medence található. Ezek a tartós beruházások közé soroltak, így a későbbiekben uszodákban, edzőhelyszíneken lesznek hasznosítva. Az elszállítás a Városligeti Műjégpálya működését nem befolyásolja, a tárolás, szállítás és ismételt felállítás többletköltségbe nem kerül. A szállítás pontos időpontjáról a sajtó munkatársait tájékoztatni fogjuk.

444 megkereste a szinkronúszó szövetséget és az úszószövetséget is, de őket ebben az ügyben nem keresték a világbajnokság szervezői, így nem is tudnak semmit a medencék sorsáról. (propeller.hu)h i r d e t é s

betöltés..

;