h i r d e t é s

Nem vált be a rendeleti kormányzás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem vált be a rendeleti kormányzás

2020. május 24. - 08:41

 

A koronavírus-járvány elleni védekezést értékelték hétfőn az ellenzéki pártok napirend előtt az Országgyűlésben.

Orbán Viktor bejelenti a rendeleti kormányzást - Fotó: MTI/Kovács Tamás

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint, a rendeleti kormányzás nem vált be, a kormány nem válságot kezelt, saját pecsenyéjét sütögette, bosszúhadjáratot indított a budapestiek ellen, akadályozta a védekezésben az önkormányzatokat. A járvány kezeléséhez nem kellett volna különleges jogrend, az egészségügyi irányítás pedig megbukott, önálló minisztériumra és kompetens vezetőre van szükség – mondta.

A bértámogatással a kormánynak nem sikerül megállítania a leépítési hullámot – közölte. Szorgalmazta a szociális háló megerősítését, a nyugdíjemelést, hogy egy összegben fizessék ki a 13. havi nyugdíjat. Itt az ideje a cselekvésnek, propaganda helyett erre költsenek – javasolta.

Szijjártó Péter szerint, az ellenzék gyanúba keveri azokat a tisztességes magyar vállalkozásokat, amelyek segítséget kérnek a magyar kormánytól a munkahelyek megvédésére, pedig a tisztelet és köszönet hangján kellene róluk beszélni, mert rájuk támaszkodva nemcsak meg tudják menteni a gazdaságot, de ismét sikeressé is teszik.

Ha önök át tudták volna vinni a vizitdíjat, akkor a koronavírus elleni fellépés hogyan történt volna? – kérdezte.


 

h i r d e t é s