h i r d e t é s

Németh Szilárd feloszlatta a csepeli Fideszt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Németh Szilárd feloszlatta a csepeli Fideszt

2022. december 06. - 09:33

A 24.hu értesülései szerint a háttérben a kerület fideszes polgármestere és Németh Szilárd közti konfliktus húzódhat.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz alelnöke és egyben a csepeli választókerület elnöke feloszlatta a párt XXI. kerületi alapszervezetét – írja a 24.hu.

A lap azt írja, hogy Németh nem tájékoztatta a helyi tagságot sem. A háttérben valószínűleg a kerület fideszes polgármesterével, Borbély Lénárddal való konfliktusa állhat.

A november elején meghozott döntésnek a csepeli Fidesz Facebook-oldalán sincs nyoma, az érintettek közül sokan pedig csak a múlt héten kapták meg postai úton a szűkszavú hivatalos értesítést a feloszlatásról.

Az alapszervezet megszüntetéséről az országos választmány elnöksége mondja ki az utolsó szót, amit Kövér László vezet. A testület döntése után a szervezet tagjainak tagsági viszonya is megszűnik, ami azt jelenti, hogy sem Németh Szilárd, sem Borbély Lénárd nem tagja a Fidesznek. Ahhoz, hogy ismét megkapják a tagsági igazolványukat, külön kell kérniük a felvételüket, méghozzá Földesi Gyula regionális pártigazgatónál.

A 24.hu értesülései szerint ez valószínűleg nem lesz olyan egyszerű. Erre utal, hogy a jelek szerint már pártja önkormányzati frakciója se engedelmeskedik Borbélynak, „sőt, kifejezetten a megbuktatására játszik”. Az önkormányzat képviselő-testületének múlt szerdai ülésén ugyanis a Fidesz kilenc képviselőjéből öt az ellenzéki pártokkal szavazva megtorpedózta a polgármester két fontos döntését is.

Kérdéseinket a témában elküldtük Németh Szilárdnak és Borbély Lénárdnak is, amennyiben érkezik válasz, azonnal frissítjük cikkünket. (Telex)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky