h i r d e t é s

Nemi erőszak-botrány: vallott a 13 éves lány csapattársa

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nemi erőszak-botrány: vallott a 13 éves lány csapattársa

2018. október 08. - 06:07

 

A hírbe hozott két egykori vízilabdázó ügyében a nyomozók több tanút is kihallgattak, köztük a vádló lány csapattársát is...

Forrás: pxhere.com

Országos vihart kavart két korábbi vízilabdázónk, a 220-szoros válogatott Petőváry Zsolt, illetve az olimpiai bajnok Kósz Zoltán állítólagos nemi erőszak ügye. A két sportember hosszú évek óta az általuk tizenhárom éve alapított szentendrei Kópé UVSE vízilabdaklubot irányítja.

Egy 13 éves lány jogi képviselője, dr. Gerencsér András azzal állt elő, hogy Kószék két éven keresztül felnőttfilmeket idéző módon rendszeres aktusra kényszerítették tanítványukat. A két sportember továbbra is tagadja az ellenük felhozott vádakat. A most 13 esztendős kislány kézzel írta meg a vádjait, ahogyan szerinte a két férfi megerőszakolta. A kislány édesanyja az említett írást elküldte Petővárynak, majd dr. Gerencsérnek is, aki a rendőrséghez és a sajtóhoz fordult.

Egy neve elhallgatását kérő, ám az ügyre tökéletes rálátással bíró személy elárulta a Borsnak: a rendőrök az elmúlt napokban négy-öt személyt tanúként hallgattak ki. Petőváry és Kósz nem volt közöttük, olyanokról van szó, akiknek érdemi információjuk van a szexuális erőszak történetét közlő kislányról. A volt pólóslánynak amúgy hazugságvizsgálóval nem kell szembesülnie, mivel a törvény ezt az ő életkorában tiltja.

Nos, az egyik, tanúként meghallgatott hölgy Petőváry Zsolt egykori felesége. Tőle arról érdeklődtek, miként szerveződik a klub élete, sportolóik mikor, mennyit, hol edzenek, továbbá az edzőtáborozások szervezésére és rendjére is kíváncsiak voltak a rendőrök.

A másik tanú az a fiatal lány, aki az erőszakkal vádoló tinivel együtt vízilabdázott. Neki olyan kérdéseket tettek fel, hogy a „sértettel” mennyire volt közeli viszonyban, beszélt-e neki tréningek és mérkőzések során arról, hogy a két edző molesztálta, és ha azt valóban megtették, feltételezett módszereik megegyeztek-e a levélben vázoltakkal? Nem tudni, hogy pontosan miképpen vallott a csapattárs, azonban beszédes tény, hogy az ügyben továbbra sem történt gyanúsítás. (ripost.hu)


 

h i r d e t é s