h i r d e t é s

Niedermüller magyarázkodik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Niedermüller magyarázkodik

2019. szeptember 07. - 08:40

 

Lakókkal beszélgetve azt hallom ma, hogy az egyik polgármesterjelölt szerint én nem is Erzsébetvárosban, hanem Budaörsön lakok. 

Niedermüller Péter - Fotó: Niedermüller Péter / Facebook

Hogy ezt az ostobaságot honnan vette, sejtelmem sincs. De nem is érdekel. Nekem az a tapasztalatom, hogy az itt élő embereket elsősorban az foglalkoztatja, hogy milyen terveim, elképzeléseim vannak, milyen programot szeretnék megvalósítani. És ezzel kapcsolatban rengeteg hasznos és jó beszélgetést folytattunk az elmúlt hetekben, amelyekből sokat tanultam.

De azért, ha már itt tartunk, elmondom még egyszer. Itt születtem, ebben a kerületben. Aztán hosszú évekig másfelé sodort az élet, de most évek óta ismét itt élek a Csengery utcában. És amíg Brüsszelben dolgoztam, addig is minden hétvégén itthon voltam. Arról nem is szólva, hogy az Európai Parlamentben végzett munkám megteremtette annak a lehetőségét is, hogy alaposabban, pontosabban megismerjem a jól működő európai nagyvárosok önkormányzati munkáját, a sikeres európai várospolitika alapelveit. Megválasztásom esetén erre fog épülni az önkormányzati munka.

S azért jöttem vissza Erzsébetvárosba, mert itt vagyok itthon, ez az otthonom. Itt ismernek az emberek, a Dob utca és a Hársfa utca sarkán lévő kis közértben, ahol a fiaimnak szerzem be a pattogatott kukoricát fontos focimeccsekre vagy filmekre, reggelire a sós kiflit. Itt a sarkon a Hársfa utcai posta, a Csengery sarkán a patika, a Wesselényin az állateledel kereskedő. Kicsit távolabb, a Bethlen utca sarkán a kedvenc zöldségesem, Éva mama, akihez sokkal szívesebben járok, mint a korábbi önkormányzatok által tönkre tett Garay téri piacra, vagy a ma már alig működő Klauzál téri piacra. És persze itt van a Liget, amihez ezer szállal kötődök, s aminek a tönkretétele ennek a kormánynak, a jelenlegi főpolgármesternek az egyik legfőbb bűne. Szóval bárki bármit mond, nekem nem kell bizonygatnom, hogy ide tartozok, mert Erzsébetváros az életem része volt és az ma is.

Niedermüller Péter


 

h i r d e t é s