h i r d e t é s


Nincs határa a pofátlanságnak Esztergomban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nincs határa a pofátlanságnak Esztergomban

2017. szeptember 29. - 08:12

 

Óránként 4000 forintot kér az önkormányzat egy lakótelepre épített futballpálya használatáért.

Tegnapi hír, hogy az esélyegyenlőségi pályázat pénzeiből épült játszótérre 500 forint a belépő. Mindez Hajdúhadházon történt.

Ma reggel olvasom az esztergomi képviselő-testület legutóbbi ülésének összefoglalóját és - nem találok rá jobb kifejezést - "a pofám leszakad" a képviselő-testület egyik döntésével kapcsolatban:

"Az elmúlt években négy, az MLSZ által támogatott, valamint egy, önerőből megvalósult műfüves futballpálya épült Esztergomban (Arany János-, József Attila-, Babits- és Dobó Katalin iskolák, Budai lakótelep). A pályák egyre népszerűbbek, szükségesség vált a használatuk feltételeinek rendezése. A testület döntése értelmében a bérleti díjat egységesen 4000 forint/órában határozták meg (kivéve a Babits pályát, melynek óránkénti bérleti díja 3000 forint), de lehetőség van kedvezményes, negyedéves bérlet váltására is. "

Sok cikkben foglalkoztunk a Budai lakótelepen (vagy Schweidel vagy Kovácsi - a szerk.) épült műfüves futballpályával. A pálya építésekor a körzet képviselője, Dr. Szerencsés Gergely még úgy fogalmazott, azért kell a pálya a lakótelepnek, mert a lakóközösség el van öregedve és, ha nincs ilyen hasznosságú és színvonalú beruházás a területen, akkor nem fognak ideköltözni a fiatalok.

A dolgok jelenlegi állása szerint nyugodtan ideköltözhetnek, de a testület döntése értelmében, ha a lakótelep futballpályáján sportolni szeretnének a gyerekek, fizessenek érte óránként 4000 forintot.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy azért is övön aluli a döntés, mert a lakótelepen volt a műfüves előtt is futballpálya. Amikor a munkálatok megkezdődtek, sokan hihették azt, hogy az önkormányzat rendes gazda módjára felújítja az elöregedett pályát. A fizetőssé tételről szó nem volt!

Kíváncsi lennék arra, hogy például Dr. Szerencsés utánanézett-e annak, hogy a körzetében mekkora az átlagfizetés, hány gyerekes család engedheti meg magának az önkormányzat döntése értelmében, hogy havonta több órát használhassák a gyerekek a pályát. Gratulálok fideszes urak!

Kiegészítés (2017. szeptember 29. 09:32)

Most kaptunk egy levelet a Városházáról, amelyből kiderült, hogy az önkormányzati sajtós szabadságon van, de ígérte, hogy utánanéz annak, hogy mit ért a közlemény a "Budai alatt".  A levélben megírta, hogy legjobb tudomása szerint a cikkben szereplő pálya továbbra is ingyenes. 

Pontosítás

A körzet képviselője és a Városháza is megküldte lapunknak azt az előterjesztést, amely a műfüves sportpályák hasznosításával és a hasznosítás feltételeivel kapcsolatos.

Az előterjesztésben tételesen szerepel, hogy mely sportpályák használata válik fizetőssé a képviselő-testület döntése nyomán. 

A fizetőssé váló pályák listája:

József Attila Általános Iskola műfüves pálya: 4000 Ft / óra
Dóbó Katalin Gimnázium műfüves pálya : 4000 Ft / óra
Babits Mihály Általános Iskola műfüves pálya: 3000 Ft / óra
Montágh Imre Általános Iskola műfüves pálya: 4000 Ft / órah i r d e t é s

betöltés..

;