h i r d e t é s

Nincs vége a felmondási hullámnak: van olyan osztály, ahol nem marad dolgozó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nincs vége a felmondási hullámnak: van olyan osztály, ahol nem marad dolgozó

2019. április 15. - 13:07

 

A lakástámogatási osztályok kiüresedése miatt van megye, ahol válságértekezletet hívtak össze. - írja a portfolio.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Máshol a gyámügyi és egyéb, életet közvetlenül érintő hivatali ügyintézés lehetetlenül el a durvuló felmondási hullám miatt

- értesült az Index. 

Márciusban 2500-an mondtak fel, mert nem fogadták el azt a jogszabályváltozást, ami a köztisztviselőknek hosszabb munkaidőt, az eddiginél több munkát és kevesebb szabadnapot jelent. Újabb, sőt talán még súlyosabb káoszt vetít előre, hogy mindeközben újabb leépítés várható.

Ezzel kapcsolatban írt a 24.hu is pénteken, felidézve: mindez a szakszervezet egy március végi beszámolójából derült ki, hiszen Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke már felszólalt az ellen, hogy a 2019. március 21. reggelre bejelentett számokkal újabb 2477 fővel próbálják csökkenteni a területi igazgatáshoz tartozó állományt, titokban, előzetes egyeztetés nélkül.

Jelenleg az a helyzet, hogy az engedélyezett, a ténylegesen szükséges és a valóságosan betöltött létszámokat nem lehet összevetni - mondta a szakszervezeti vezető -, aki korábban az Indexet is tájékoztatta arról: egy titkosított kormányhatározatban adták ki az új teljes létszámkereteket, amelyek minden érintett kormányzati igazgatási szervnél több száz fős leépítést vonhatnának maguk után.

A fővárosi kormányhivatalban van olyan teljes osztály, ahol mindenki elmegy, a vezetővel együtt. Egy másik osztályon ketten maradnak a 20-ból.

Az Index forrásai szerint van, ahol elakadt a gyámügyi hivatali munka, a gyermekvédelemben dolgozók tömeges távozását jeleztek előre. A lakástámogatási osztályok - ahol az otthonteremtési kedvezményekről döntenek - is nehéz helyzetbe kerültek, volt olyan megye, ahol válságértekezletet hívtak össze. Egyes esetekben felmerült, hogy a kormányhivatali feladatokat kiszervezzék az államigazgatásból gazdasági társaságokba.

portfolio.hu


 

h i r d e t é s