fbpx AM: új korszak kezdődhet a magyar-orosz agrárkapcsolatokban | CIVILHETES

h i r d e t é s

AM: új korszak kezdődhet a magyar-orosz agrárkapcsolatokban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

AM: új korszak kezdődhet a magyar-orosz agrárkapcsolatokban

2021. szeptember 14. - 16:25

 

Kiemelt cél a magas hozzáadott értékű élelmiszeripari termékek és szaktudás exportjának elősegítése - szögezte le az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Nemzetközi Üzleti Fórum Magyarország-Oroszország: alapvető trendek és exportlehetőségek című rendezvényén.

Forrás: Takarékbank Zrt.

Bencsik Dávid a tárca keddi közleménye szerint hozzátette, hogy a koronavírus-járvány idején mind a magyar, mind az orosz agrárium ütésállónak bizonyult. A belföldi eredményeket illetően kiemelkedő jelentőségűnek nevezte, hogy az elmúlt évben nemcsak a piac teljes körű ellátása volt biztosított, de az agrárexport folyamatos növekedését is sikerült fenntartani.
    

A magyar-orosz agrár-együttműködés középpontjában a mezőgazdasági, illetve élelmiszertechnológiai, technológiaigényes üzleti projektek állnak, amelyek a hosszú távú összefogás alapját képezik. A kétoldalú agrárkooperációban főként a magyar tenyészállatexport, a vetőmagexport, illetve a mezőgazdasági technológiák területén folytatott együttműködés nagy jelentőségű - mondta Bencsik Dávid.
    

Jelentős feladatnak nevezte a hatékonyság, a feldolgozottsági szint és a fenntarthatóság növelését, illetve az agrártársadalom és az agrárifjúság megerősítését.     Magyarország és Oroszország hosszútávú együttműködési lehetőségei között szerepel az agrárdigitalizáció, a precíziós gazdálkodás, illetve az e-kereskedelem is - tette hozzá a helyettes államtitkár. Mint mondta, érdemes azon dolgozni, hogy a két ország még közelebb kerüljön egymáshoz, illetve még jobban megismerje egymást, ugyanis ez a sikeres és tartós üzleti kapcsolatok alapja.
    

A közlemény szerint jelezte, hogy a magyar borok orosz piacra történő bevezetésének elősegítése céljából 2021 májusában az Agrármarketing Centrum és a moszkvai külképviselet támogatásával 12 magyar borászat 24 borát mutathatta be az orosz borágazati szegmens 40 képviselőjének. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s