fbpx Ma zárul az előválasztás | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ma zárul az előválasztás

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ma zárul az előválasztás

2021. szeptember 28. - 11:54

 

Eljött az előválasztás meghosszabbított első fordulójának utolsó napja. 

Forrás: Előválasztás 2021/Facebook

A kilencnapos szavazási időszak hivatalosan 20 órakor ér véget, azonban az általános választásokhoz hasonlóan az OEVB engedélyezi, hogy a 20 órakor sorban álló személyek még leadhassák a szavazatukat – közölte az Országos Előválasztási Bizottság. A sorban állási szabályt egyaránt alkalmazni kell a személyes és az online szavazási módokra.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a személyes sátraknál a zárás pillanatában a szavazóbiztosok kijelölik, hogy kik azok a sorban álló személyek, akik még leadhatják a szavazatukat.

Az online szavazásnál a regisztráció megkezdésére 20 óráig van lehetőség, ezt követően 20.15-ig van mód a regisztráció befejezésére. Akiknek 20.15-kor van sikeres regisztrációja, azok sorban állónak minősülnek. Az online szavazás akkor zárul, amikor az utolsó sorban álló személy videós azonosítása lezárul és leadja a szavazatát.

Tegnap, azaz az utolsó előtti napon 34.421 szavazó a sátraknál adta le voksát, míg 23.124-en interneten keresztül szavaztak. Összesen tehát a nap folyamán 57.545 fő adta le voksát tegnap, mindösszesen pedig már több mint 570 ezren szavaztak. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s