fbpx Pedofilhálózatot göngyölített fel az FBI, 84 gyermeket mentettek ki | CIVILHETES

h i r d e t é s

Pedofilhálózatot göngyölített fel az FBI, 84 gyermeket mentettek ki

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pedofilhálózatot göngyölített fel az FBI, 84 gyermeket mentettek ki

2017. október 20. - 17:17

 

Gyermekek szexuális kizsákmányolásával foglalkozó pedofilhálózatot göngyölített fel az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), 84 gyermeket mentett ki az emberkereskedők fogságából. 

Forrás: pixabay.com

 A 84 kimentett gyermek között volt egy három hónapos kisbaba és ötéves testvére is

- közölték a hatóságok csütörtökön. 

A szövetségi nyomozók az egész országot behálózó nemzetközi bűnszervezetet számoltak fel, 120 gyermekkereskedőt letartóztattak. Ezzel egy időben - az amerikai hatóságokkal egyeztetve - letartóztatások történtek Kanadában, az Egyesült Királyságban, Thaiföldön, Kambodzsában és a Fülöp-szigeteken is. 

Az FBI Twitteren közzétett közleménye szerint a szóban forgó bűnügyben négy napon keresztül összesen hét országos razziát hajtottak végre

A gyermekkereskedőket szállodákban, kaszinókban, kamionos parkolókban, vagy honlapjaik alapján beazonosított lakásokban fogták el.

A letartóztatottak több mint a felét a déli Georgia államban vették őrizetbe, de Coloradóban és Dél-Texasban is elfogtak kiskorúakat szexuálisan kizsákmányoló és a szó szoros értelmében "szexuális ragadozóknak" eladó bűnözőket.

A megmentett három hónapos kisbabát és ötéves testvérét például a család egyik rokona 600 dollárért akart eladni Denverben , mégpedig az FBI egyik beépített ügynökének. 

Az FBI videót is nyilvánosságra hozott az akcióról. 

2003 óta - amikor életre hívták az Elveszett Ártatlanság Országos Kezdeményezése nevű programot - a Szövetségi Nyomozó Iroda mintegy 6500 gyermeket mentett meg az emberkereskedőktől.

MTI


 

Kommentek

h i r d e t é s