h i r d e t é s

Jó hírek érkeztek az egyik koronavírus-kezelésről

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Jó hírek érkeztek az egyik koronavírus-kezelésről

2020. május 16. - 07:59

 

Kedvező eredményekről számolt be egy kis kaliforniai biotechnológiai cég a Covid-antitest preklinikai fázisban járó tesztjeiről, aminek hatására több mint 150 százalékot száguldott a részvények árfolyama a pénteki kereskedésben.

Antitestekkel kísérletezik a Sorrento Therapeutics a koronavírus ellen és a cég közlése szerint biztatóak a preklinikai tesztek eredményei.

A Sorrento állítása szerint az STI-1499 nevű antitest egy négy napos inkubációs periódus után 100 százalékban meg tudta akadályozni azt, hogy a koronavírus megfertőzzön egészséges sejteket.

Az eredményeket hamarosan publikálják egy szakértői értékelést követően – ígéri a vállalat.

A Sorrento múlt héten jelentette be, hogy egy antitest-koktélt fejleszt a koronavírusos betegek kezelésére, ami a fertőzés korai szakaszában lesz alkalmazható, vagy azon személyeknél, akik a fertőzés fokozott veszélyének vannak kitéve. A Mount Sinai Health Systemmel partnerségben zajlanak a fejlesztések. A Covi-Shield nevű koktél első alkotóeleme lehet az STI-1499 antitest, de a várakozások szerint önálló kezelésként is megállja majd a helyét. (portfolio.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s