h i r d e t é s

Gulyás Gergely: "Magyarország a jogállamiság barátja"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Gulyás Gergely: "Magyarország a jogállamiság barátja"

2020. október 01. - 11:14

 

Újabb egy hónappal meghosszabbították a határzárat

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

Koronavírus

Beszámolt az operatív törzs. A második hullám itt van, a növekedés megállt, stagnál a növekedés. Magyarország a középmezőnyben van Európában. Az emberi élet védelméhez a feltételek adottak. A reprodukció rátát 1 alá kell szorítani, ehhez a meghozott szabályokat kell betartani. A határzárat emiatt egy hónappal meghosszabbítja a kormány. A látogatási tilalmat fenntartják, az iskolai lázmérés elindult. A kormány célja, hogy az ország működőképes maradjon. A legfontosabb szám a foglalkoztatottság, ez ismét 4,5 millió felett jár, ez most a legnagyobb siker. A munkahelyvédelem a fő cél, eddig 1,4 millió munkahely megvédéséhez járult hozzá az állam. A magyar gazdaság idén csökkenni fog, de az uniós átlagnál kisebb lesz.

Uniós csúcs

A korábbi európai tanácsi megállapodás is napirenden lesz, és továbbra is ragaszkodik hozzá és támogatja a kormány azt az egyezséget. Felelőtlennek tartja, hogy most a jogállamisági vitával össze akarják kapcsolni a helyreállítási csomagot, mert így a déli államok megsegítésére szánt pénzek szenvedhetnek késedelmet. Kettős mércét alkalmaznak Gulyás Gergely szerint, amikor Vera Jourova következmények nélkül sértegethette a magyar embereket. Ragaszkodnak a bizottsági alelnök távozásához. A jogállamisági jelentést Gulyás Gergely szerint Soros György mondta tollba, a 12 kifogás közül 11 visszaköszön. Nem támogatják a lopakodó jogalkotást, a Lisszaboni Szerződés rögzíti a támogatások kifizetésének rendjét. Nyitottak arra, hogy a hétéves költségvetést és a helyreállítási csomagot szétválasszák, és az utóbbi kormányközi alapon jöjjön létre.

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Hárommilliárd forintos lesz jövőre a Színház- és Filmművészeti Egyetem költésvetése 2021-ben, ez több mint a kétszerese az eddiginek. A kormánynak egyetlen feladata van az alapítványi fenntartású egyetemek esetében: a költségvetés biztosítása.

Influenzaoltás

Gondoskodik a kormány az influenzaoltásokról, az idén mindenki ingyenesen igénybe veheti, de aki kockázati csoportba tartozik, mindenképpen adassa be magának. Ha kell, akkor további vakcinaadagokat is beszereznek. Október második felétől lehet igényelni az oltást. (infostart.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s