h i r d e t é s

Izraeli tisztifőorvos: nem olyan hatékony a Pfizer első dózisa, mint állították

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Izraeli tisztifőorvos: nem olyan hatékony a Pfizer első dózisa, mint állították

2021. január 20. - 17:57

 

Az izraeli tisztifőorvos szerint a Pfizer első dózisa kisebb hatékonyságú, mint azt a gyártó előzetesen kommunikálta – írja a New York Post.

Tel-Aviv - Forrás: pixabay.com

Nachman Ash, Izrael tisztifőorvosa szerint a Pfizer első vakcinája után jelentkező védettség kisebb, mint azt korábban gondolták. Ezt arra alapozza a szakember, hogy az első és második dózis beadása között sokan elkapták a koronavírust az országban, ez pedig azt mutatja, hogy az első dózis utáni védelem nem olyan nagy, mint azt a Pfizer állította.

A gyártó azt mondta, hogy az első dózis mintegy 52%-os védettséget ad a koronavírussal szemben. Ez a védettség a második dózis beadása után 95%-ra emelkedik.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyire volt hatékony Izraelben az első dózis védettsége, de tény, hogy az országban hétfőn új rekordra, 10 ezer főre nőtt az új napi esetek száma. Vélhetően az első dózis beadását követő megbetegedések abból is adódtak, hogy az emberek nem vették komolyan azt a figyelmeztetést, hogy a második dózis megkapásáig továbbra is nagyon figyelni kell az érintkezési szabályokra. (Portfolio)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s