fbpx Mire is jó a stretchfólia? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Mire is jó a stretchfólia?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mire is jó a stretchfólia?

2021. április 14. - 15:38

 

Sok szempont szerint választhatjuk ki azt csomagolóanyagot, mely az éppen aktuális feladat megoldásához ideális. A fő cél mindig, hogy a szállítandó vagy tárolandó terméket a lehető legjobban megvédjük a környezeti hatásoktól. Legyen szó külső fizikai veszélyekről (ütődés, repedés, törés) vagy kémiai behatásoktól, időjárási viszontagságoktól.

Forrás: okmanytasak.shop

Maga a termék is befolyásolja, melyik anyagot használhatjuk: alakja, halmazállapota, mérete, érzékenysége, tömege. Egy szó, mint száz: mindenképp valamilyen határréteget kell vonni a termék és a környezete közé. Ebben a stretchfólia igazán professzionális segítőtárs.

Feszíthető, nyújtható, tekerhető

Nézzük csak meg alaposabban ezt az igencsak sokoldalúan használható csomagolóanyagot! Nyújtható polietilén anyagból készül, és igazán egyszerű a használata. Csak rá kell tekerni a becsomagolandó termékre. Szinte ráfeszül az anyagra, így védi a szállítás vagy tárolás során azt. Maga az angol „stretch” kifejezés is így fordítható: nyújt, kinyújt, kifeszít, kifeszül (a felsorolás persze korántsem teljes). Számos iparág felfedezte már a stretchfóliát, az áruszállításban és fuvarozásban alapvető a használata: dobozok csomagolásához és kötegeléshez, egységcsomagok, raklapok képzéséhez nélkülözhetetlen segítség.

Az élelmiszeripar és az építőipar érzékeny szállítmányait is megóvja a repedéstől, töréstől, egyéb sérülésektől. A por és a statikus töltés elleni tökéletes védelmi tulajdonságai miatt kedvelt az elektronikai termékek szállításához és tárolásához, főleg, mert már speciális antisztatikus fóliák is beszerezhetők külön az ilyen feladatokra.

Kisebb-nagyobb gurigák

Sok néven találkozhatunk vele. A stretchfólia mellett a sztreccsfólia, bandázsfólia, zsugorfólia kifejezések begépelésekor - nagy valószínűséggel - is ezt a sokoldalú terméket fogják a keresők megjeleníteni. Nem csupán szállítás során nyújt védelmet a stretchfólia. Mivel a portól és egyéb szennyezőanyagoktól is védi a benne rejtőző árut, szimpla tárolásra is nagyon szívesen alkalmazzák. Szálas termékek, csövek rögzíthetők egyszerűen és biztonságosan a kézi vagy a nagyobb méretű fóliagurigákkal.

A fólia felületén rugalmasan eloszlik a terhelés, így a szállításkor a termékek biztonságban lesznek, nem csúsznak szét. Raklapos szállítmányok rögzítéséhez ma már mindennapos a használata.

Használata a mindennapokban

Mivel a legváltozatosabb méretű és formájú anyagokhoz használható, a kisebb cégek, de a háztartások is előszeretettel alkalmazzák a stretchfóliát. Érzékenyebb szállítmányok postára adásakor vagy költözködés során igazán nagy segítséget jelent, ha kéznél van ez a remek termék. Nem mindig elegendő ugyanis csak dobozba tenni a kényesebb üveg- vagy porcelántárgyakat, egyéb kincseket.

Kitöltőanyag és strechfólia együttes alkalmazásával biztosítható, hogy egy darabban vehessük majd ki azt a szállítást követően.


 

h i r d e t é s

Kommentek