h i r d e t é s

Nógrádi ügynök volt? Ma is ügynök?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nógrádi ügynök volt? Ma is ügynök?

2016. szeptember 21. - 08:53
0 komment

 

Ha lövetsz, rád is lőni fognak! 

Mérhetetlenül felháborít, ha valaki egyáltalán fegyvert emleget emberek közötti bármilyen kapcsolatban.

Nógrádi ennél tovább ment a lövetést, mint megoldást vázolta fel. Aljas felvetés és méltó módon illeszkedik az egész október 2-i kampányba.

Azonban azt sosem gondoltam, hogy a 21. századi Magyarország belpolitikájára hatással bíró személy fegyverhasználatot mer javasolni. Nógrádi még nem abban a korban van, amikor egy sima szenilitás emlegetésével felejthetővé lehet tenni a mondanivalóját. Ő egy ereje teljében, tapasztalatai csúcsán lévő ember, akinek vagy az elmúlt időszakban súlyosan torzult a személyisége, vagy csak egyszerűen a vélelmezhető múltja foglya. A csapda nem Nógrádi, hanem a feltáratlan ügynök múlt. Ha Nógrádiról bizonyíthatóan kiderülne, hogy ügynök volt, nem lehetne a közélet szereplője, de az elsikkasztott múltunk kétes személyek tömegét teszi adott esetben befolyásos közszereplővé!

Nógrádi a fegyverhasználati javaslatával veszélybe sodorja a határőrizetben résztvevő rendőröket, katonákat, hiszen van egy egyszerű ökölszabály, minden esetben az esemény súlyosságát a jelenlévő eszköz határozza meg.

Nógrádi kijelentése után nem kizárt, hogy fegyveres összetűzés lesz a határon, mivel ma a térségben a fegyver beszerezhető, ergó a migránsoknál is lehet!

Nógrádi kijelentése újabb sötét felhőt húzott hazánk fölé, sajnos egyre bizonytalanabb a megoldás!

Azt az egyszerű falusi fejem nem érti, hogy azok után, hogy ellenőrizetlenül beengedtünk közel 250 000 migránst Európába, miközben a saját polgárainkat megállítják a határokon és vegzálják, hogy mi történik itt?

Ügynökvád

2009-ben az 1956-os Intézet munkatársainak kutatásai alapján azonosítottak 110-et abból a 181 emberből, akik feladatot kaptak a kommunista állambiztonságtól Nagy Imre és mártírtársai 20 évvel azelőtti újratemetésekor. A rendszerváltásban kulcsfontosságú szerepet játszó eseményen bedolgozott az állambiztonsági szerveknek többek között Nógrádi György biztonsági szakértő is. Az újratemetés előtt az NSZK-ba utazott, és azt a feladatot kapta, hogy az NSZK kormánykörökben, illetve az ellenzéki pártok képviselőivel folytatott beszélgetéseiben hangoztassa aggályait a Nagy Imre újratemetés politikai demonstrációvá alakítása kapcsán. A Raguza fedőnevet viselő Nógrádi az intézkedési terv szerint kapcsolatban állt az amerikai hírszerzés, a CIA képviselőivel is.

A dokumentumok megjelenését követően Nógrádi György kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt állította, hogy sosem volt BM III/III-2, illetve a BM III/III-6 Alosztály ügynöke sem Raguza fedőnéven, sem más fedőnéven. Nem volt beszervezett "ügynök", jelentéseket nem készített.

Az InfoRádióban dokumentumokkal igazolta az '56-os Intézetnek, hogy nem dolgozott a titkosszolgálatnak, így nem is kapott onnan feladatot Nagy Imre újratemetése előtt. Az '56-os Intézet igazgatója szerint azonban Nógrádi György nem azt cáfolta, hogy Raguza fedőnéven ügynök volt, hanem azt, hogy elvégezte a szertartás kapcsán rábízott munkát. Azonban azt az intézet igazgatója is elismerte, hogy ezt iratok hiányában lehetetlen bizonyítani, ezért – az ügy más szereplőiéhez hasonlóan – Nógrádi György nyilatkozatát is közzétették honlapjukon azzal a kommentárral, hogy annak tartalmát nincs szándékuk kétségbe vonni.


 

h i r d e t é s