h i r d e t é s

Nyomozást rendeltek el a fideszes Szabó Zsolt hatvani körzetében a közbeszerzések miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyomozást rendeltek el a fideszes Szabó Zsolt hatvani körzetében a közbeszerzések miatt

2020. szeptember 15. - 06:57

A rendőrség Hadházy Ákos feljelentése nyomán járt el.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára - Fotó: MTI/Soós Lajos

Elrendelték a nyomozást Szabó Zsolt hatvani fideszes képviselő körzetében is a Boldog-módszerrel történő csalás miatt. Sőt, a gyanúból alapos gyanú lett - írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Hadházy korábban azt írta, "a közbeszerzések körülményei kísértetiesen hasonlítanak ahhoz, ami Boldog István körzetében volt látható és nyilvános adatok alapján is állítható, hogy Szabó Zsolt részt vett a szervezésben."

A körzet településein az EU támogatásokból zajló fejlesztések közbeszerzéseit módszeresen, szervezetten és leplezetlenül elcsalták, manipulálták. Közvetlen és közvetett bizonyítékok alapján a folyamatban Szabó is részt vett. Az önkormányzatok EU beruházásainál (építések, energetikai felújítások) 18 településen ugyanazokat a cégeket hívták meg ajánlattételre. Ezek közül legtöbbször egy papíron turbinagyártással foglalkozó cég nyert - állítja a politikus.

Most az is kiderült, hogy a Heves megyei Rendőr-főkapitányság a feljelentés nyomán szeptember 1-jén nyomozást rendelt el "megállapodás kötésével vagy más összehangolt magatartás tanúsításával elkövetett versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntettének megalapozott gyanúja miatt" - írja a hvg.hu.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő neve nem most először merült fel nyomozással összefüggésben.

A Magyar Nemzet 2018 tavaszán azt állította, hogy a Fidesz parlamenti képviselőjének köze van ahhoz a belize-i offshore számlához, amin 1 milliárd 200 millió forint értékű dollár van.

Szabó Zsolt közleményben tagadta a vádakat, és feljelentést tett kilátásba a híresztelés miatt. Az ügyben eddig senkit nem hallgattak ki. (szmo.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s