h i r d e t é s

Nyomoznak Borkai Zsolt fiának ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyomoznak Borkai Zsolt fiának ügyében

2019. december 11. - 07:14

 

Még októberben tett feljelentést Hadházy Ákos hivatali visszaélés, vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt, szerinte ugyanis Borkai Ádámnak az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft. úgy fizetett évi 12 millió forintos bért, hogy a cégnek nincsen árbevétele és évek óta veszteséges. - írja a hirklikk.hu.

Forrás: Borkai Zsolt/Facebook

A volt győri polgármester fia az ügyvezetője a cégnek. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági bűnözés elleni főosztálya most a bűnügyek egyesítéséről hozott határozatot, amit Hadházy is megkapott, így az általa indított üggyel egyesítik a többi felejelentést is.

Három hete a Központi Nyomozó Főügyészség már kereste a képviselőt, mert az ügyben feljelentés kiegészítést rendeltek el

- tudta meg a Hvg.hu.

Hadházy korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy a 24 éves Borkait más feladatért is fizetik a Győri Audi ETO KC-nál, a klub 2019/2020-as szezonra szóló, tao-támogatás iránt benyújtott kérelmében ugyanis „technikai vezetőként” hivatkoznak rá. Rajta kívül a dokumentum szerint még Bartha Csaba ügyvezető elnök fizetésére kértek támogatást. Kettejük éves bérköltsége a kérelem szerint 21,9 millió forint, amit, ha egyenlően osztanak el, nagyjából havi bruttó 900 ezer forintos fizetést jelent.

hirklikk.hu


 

h i r d e t é s