h i r d e t é s

OBT-szóvivő: Az '50-es években beszéltek úgy vezetőkről, mint Handóról a búcsúlevélben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

OBT-szóvivő: Az '50-es években beszéltek úgy vezetőkről, mint Handóról a búcsúlevélben

2019. december 03. - 10:17

 

Az aláírók egy része pályáztatás nélkül kinevezett vezető, aki senkit sem képvisel Vadász Viktor szerint. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Kovács Tamás

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal távozó vezetője Iustitiának kijáró, rajongástól túláradó búcsúlevelet kapott 24 bírósági vezetőtől. Minthogy nem elnök mond köszönetet, már címében is hibás az Elnöki köszönet, de annak kenetteljes szövege is sokakban keltett felháborodást. Különösen a Handó tevékenységét övező feszült légkör miatt.

Ilyen stílusban az 1950-es években, a Szovjetunióban beszéltek egyes vezetőkről. Amikor elolvastam, hogyan hálálkodnak Handó Tündének, elszégyelltem magam magyar és európai bíróként is

– ezt Vadász Viktor, a Fővárosi Törvényszék büntetőbírája és Országos Bírói Tanács tagja mondta a 444-nek. Vadász arról beszélt, nem akarja, hogy bárki azt gondolja, ilyen stílus és hozzáállás uralkodik a magyar bíróságokon, és szerinte a bírói karban is nagyon sokan felháborodtak a vezetők búcsúlevelén. Hozzátette:

az aláírók egy része senkit sem képvisel, az olyan vezetők, akiket pályáztatás nélkül, megbízással neveztek ki elnöknek, akikről a bírák el sem mondhatták a véleményüket.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s