h i r d e t é s

Oh, Danny Boy

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam
a- a+

Oh, Danny Boy

2022. október 03. - 12:29

Ha nem tudnád, első világháborús ír memorial-dal, az értelmetlen háborús halált haltak tiszteletére, és örök emlékül.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Sinéad O'Connortól Elvis Presley-ig a Gentri Coversig sok tucatnyian adták elő, Kováts Kriszta is énekelte:

Megvan Orbán gazdasági csőd- és fosztogató politikájának első gödi hősi halottja: az emberemlékezet óta üzemelő Binder-pékség.

A pékség a felsőgödi vasútállomás mellett hajnaltól délutánig szolgálta ki a munkába menet reggelit vásárló álmos embereket, és a többieket.

Nyolcféle, éjjel sütött remek kenyér, különleges pékáru, sokféle magos és egyéb kis és nagy kifli, sós stangli, hatféle pogácsa, meg a sütemények: a rétestől a különféle hatlapos ez, meg az-ig, vargabéles, narancsos-kakaós csodák, a környék legjobb, hatalmas kakaós tekergéje (a csiga helyi, eredeti elnevezése, minthogy gödi találmány).
Nyolcféle croissant, embert próbáló méretű rántott húsos szendvicsek.
Megfizethető áron, mindig kedves, szolgálatkész kiszolgálással.

A pékséget és az abból nyíló üzletet többször korszerűsítették, legutoljára három éve.

Ma reggel sötétbe borulva, zárva találtam.
Az ajtón kiírás: "kedves vásárlóink. Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a pékségünk bezár. Képtelenség kigazdálkodni a megnövekedett energia-költségeket, melyeket nem tudunk, de nem is akarunk Önökre hárítani!
Reméljük, máshol be tudják szerezni a szükséges pékárut! Egy jobb jövőt kívánunk! A viszontlátásra!"

Sírfeliratnak is megteszi!

És mi lesz, ha minen pékség bezár? A legnagyobb energiaigényű tevékenység! Akkor nem lesz kenyér? (Csak Mészárosnál?)

Holoda Attila mondta ki a frankót: nem 2022, hanem 2023 és 2024 lesz az összeomlás éve a lakosság és a vállalkozások számra.

Akkorra kulminál Orbán országrontó gazdaságpoltikájának hozadéka, a totális csőd.

Egyelőre folyik a hajsza az uniós pénzekért, melyeket Brüsszeltől hatéves gyereket sem megtévesztő álintézkedésekkel próbálnak megszerezni.

Minthogy ezideig kudarcot vallottak, Brüsszel helyett a lakosság és a vállalkozások zsírját, húsát, most már csontjait és inait hántják le, rabolják el, hogy finanszírozhassák a kisded játékaikat, a propagandagépezetüket, az erőszakszervezeteiket.

Minden uniós állam hozott intézkedéseket a megdrágult energiaárak kompenzálására – kivéve Orbánt. Ő nem ad semmit, csak elvesz.

Gyenge forinttal, fölpörgetett, az Unióban messze legmagasabb inflációval, melynek eddig nyolcszázmilliárd az ÁFA-többlete.

Pedagógusok a saját pénzükön tisztítatják ki az iskolai szőnyegeket (nem baj, hiszen jól állnak anyagilag, megmondta a Számvevőszék), mert a Tankerület erre nem/sem ad pénzt.

Ha meg kell veni hat darab facsavart, a karbantartó elballag az OBI-ba (behelyettesíthető), árajánlatot kér, azt továbbítja az iskolai vezetésnek (á 500.-Ft.), az kellő alázattal továbbítja a Tankerületnek, ott húsz ember átvizsgálja (két hét), esetleg rábólint, a szaki visszamegy az áruházba, ahol közlik, hogy az ár immár 650.-Ft, tetszett volna sietni. Az új árral kezdődik minden elölről.

Inkább megveszi zsebből, nehogy rászakadjon a fogas a gyerekekre.

Na de, mindent zsebből? A száz sebből vérző zsebből? Az állam helyett?
Melynek nincs pénze pedagógus-béremelésre 2013 óta (és egészen pofátlan módon Brüsszelre hárítja ennek ódiumát), de van pénze a KLIK és tankerületi hátramozdító vízfejek fenntartására és bérezésére, sőt jutalmazására.

(Mely utóbbira a pedagógusok már nem is emlékeznek, utoljára az önkormányzattól kaptak, amíg azok tartották fönn az iskolákat).

Béremelés helyett (melyet Orbán utoljára a választás előtt ígért meg, majd közölték, hogy 2027-ig esedékes – a pofátlanság csúcsa –, az egyik tantestület tanévzáró bulijára az illetékes Tankerület 750.-Ft/fő költségkeretet biztosított.
Én a pofájukba vágtam volna!

A kuratóriumi összeférhetetlenségre vonatkozó új, Brüsszel beetetésére vonatkozó szabály, mint Navracics kifejtette, nem vonatkozik a miniszterekre!
Akkor kire, kezit csókolom?

Úgyhogy Varga Judit továbbra is felveheti az ezen a címen járó 1,4 millió forint/hó tiszteletdíját (a miniszteri fizetésén, meg ki tudja még min kívül.)

Pedig van itt pénz! Lefogadom, hogy a felcsúti focipálya gyepét fűtik!
Hiszen Orbán hárommilliárdért ide akarja hozatni az Olasz Kupadöntőt, vagy mi a rossebet!

De, az egyetemi kampuszok fűtésére nincs pénz.

És megy a smonca: az ukrán háború és Brüsszel!

Tavaly ősszel, amikor meglódult az infláció és az elfuserált, kártékony ársapkák előkerültek, hol volt még az ukrán háború?

És Brüsszel, a rohadt! Nem fizeti a magyar pedagógusok béremelését!
Miért fizetné?

Nem a kormány feladata a közintézmények, az egészségügy, a közoktatás fenntartása?

Megkezdődöt a morgás!
Amire Pintérnek egyetlen válasza van: kirúgások!

(Na, Kis jános, fölébredsz végre? Felfogod végre, hogy amit te hibrid rendszernek hívsz, az azért nem kemény, csak puha diktatúra, mert elfüggönyzött ablakú autókra nincs, eddig nem volt szükség?
De, a kirúgások! Ismerős? Kádár rendszerét nem hívtad hibrid rendszernek!)

És a morgás nőni fog.
Ha megérkezik a telekre a csuromvizes, kettő-ötméteres nyersfa rönkökből álló "hatósági áras tűzifa", melyen egy hete még énekeltek a madarak, és mely nem 30, hanem mindenestül 60 ezer forintba kerül köbméterenként.

Emberek harminc éve nem használt rozzant olajkályhákat, rozsdás dobkályhákat állítanak üzembe, ki tudja milyen állapotban lévő kéményekbe vezetve az égésterméket.

Telefonszolgáltató, bank (ez itt nem a reklám helye) reklámoz a tévében: kis- és középvállalkozóknak hirdet új tarifacsomagot, új hitelt. "mert a kis- és középvállalkozások a magyar lakosság legnagyobb munkáltatói, ezek tartják működésben a magyar gazdaság motorját, nem az a néhány mamut!"

Már nem sokáig! Beindul a csődhullám, a munkanélküliség az egekbe fog szökni fél éven belül.
Szociális védőháló nélkül! (Három hónapos munkanélküli segély. Annyi, mint a nulla. A legalacsonyab, a legrövidebb tartamú az egész Unióban.)

Olyasmire, amin csak költség van, haszon, pláne magánhaszon nincs, Orbán nem költ.

A kilakoltatásokat ugyan tavaszig fölfüggesztették, de a fűtést, a villanyt, a gázt kikapcsolják abban a percben, ha hátralékod lesz!

Hányan fognak megfagyni idén a lakásukban?

Idősotthonokat zárnak be: fűts, öreganyám otthon!
Őszi szünet télen! Fűts, anyukám otthon!

Szénszünet! Ez volt gyerekkoromban az ilyesminek a becsületes neve.

Megy a vita, hogy honnan hová "csoportosítsanak át" bezárt kórházi osztályokból/ba.
És visszahozták a csodafegyvert: Káslert (akinek az idiotizmusa közmondásos)! Gondolom, a kedvenc feszületeivel. És gondolom, hogy nem ingyen.

Lassan ébredezni fog a nép. A legelvakultabb, legkreténebb Orbán-hívők kivételével talán most már felnyílik a szemük.

A németek által megszállt Párizsban másnap éjjel már krétával (hol volt akkor festékszóró magánhasználatra?) felírtak egy rövid, velős üzenetet a német főhadiszállásul szolgáló prefektúra falára. Ennyi volt: 1918.

Nekünk is van alkalmatos dátumunk! 1956.

Címkék: 

Kommentelne? Kattintson ide!