h i r d e t é s

Operett

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Operett

2022. május 05. - 13:30

 

Orbán Horthy rendszere ideológiai alappilléreinek (demokrácia-ellenesség, antikommunizmus, antiszemitizmus, irredentizmus) másolásában, az első három után törvényszerűen és előre láthatóan, szép sorjában eljutott a negyedikhez, az oly sok magyar szívnek kedves határrevízióhoz.

A kép illusztráció! - Forrás: Városi Kurír

A rendszerváltozás utáni jobboldali magyar kormányok által szemérmesen és eufemisztikusan "a határon túli magyar kisebbségek védelme és támogatása" címszó alatt futtatott irredenta törekvéseket immár nyíltan nevén nevezi a magyar kormányzat: "anyagilag és lelkileg is felkészültünk a kárpátaljai magyarok és, ha úgy alakul, magyar területek befogadására is!"

- nyilatkozta reggel az illetékes kormánytisztviselő (Kovács vagy az újabban sokat szereplő, tán Szijjártó örökébe lépő Menczer volt, már nem emlékszem.)

A Szijjártó által vehemensen cáfolt ukrán vádak, miszerint Orbán – többek közt – területi igények érvényesítése érdekében támogatja Putyint, ezzel minimum igazolást nyertek.

Ez esetben Orbán pont azt műveli, amit Horthy Jugoszláviával.

Potyára lesve hátba támad, és reméli, hogy neki is jut a koncból.

Teleki Pál szavai ma ismét érvényesek.

Orbán persze nem számol azzal, hogy az 1938-as határok megváltoztatása – rajtunk kívül – senkinek sem érdeke Európában és Amerikában! Putyinnak se.

De lehet csörtetni a kardokat!

Most már, megszerezve a sok százezer külhoni szavazatot, és azon túl, hogy a "támogatásokkal" sikerült egymásnak feszíteni magyart és románt, meg minden más érintettet, már nem (lesz) fokozható a magyar beavatkozás e szomszéd országok életébe másként, mint nyílt területi követelések hangoztatásával.

(Egyedül a legbölcsebben viselkedő szlovákiai magyarok álltak/állnak ellen Orbán bekebelező/rátelepülő/basáskodó politikájának, melyet jól mutat az orbánista szlovák politikai kirendeltségek csúfos kudarca választásról választásra – a bomlasztással csak azt érték el, hogy nincs magyar párt a szlovák parlamentben –, a szlovákiai magyarok szemmel láthatóan inkább a szlovákokkal óhajtanak együttműködni)

Ugyanolyan agyament politika ez, mint Horthyé volt!

Horthy Hitlerben bízott, aki magasról leszarta a magyar területi igényeket, annyiban és annyit engedett, amennyi Horthy hadrendbe állításához szükséges volt. (E "segédnépet" mellesleg – Mein Kampf – kitelepítésre ítélte.)

Putyin Orbán igényeire tesz magasról, és még annyit se enged neki, mint Hitler Horthynak.

Persze Orbán tisztában van mindezzel.

Neki csak a lózung fontos, amivel elhülyítheti a "Trianonért bosszút!"-márkajelű hőzöngő vadmagyar híveit.

Mert hát épeszű ember nem gondolhatja, hogy egyszerre (vagy sorban) megtámadjuk Ukrajnát, Romániát, Szerbiát, Horvátországot, Szlovéniát (és Ausztriát?),egyben hadat üzenve az Uniónak és Amerikának?

(Igaz, Bárdossy megtette!)

Mindenesetre Orbán a kedvenc örök játékszerének a (bárkivel mindig) hadban állásnak mostanában új dimenziót nyitott.

Papírtigrisek és ólomkatonák helyett valódi hadsereg-fejlesztésbe fogott, a legújabb mániája, a militarizmus folytonos propagálásával.

Persze jó üzlet is (a legjobb!) a haderőfejlesztés! Mindig is a legjövedelmezőbb ága volt a korrupciónak, a síbolásnak. De, itt, most szerintem ez másodlagos szempont!

Katonákat kell adni Szendi-Ruszin Romolusz (vagy Ruszin-Szendi Romolusz – tök mindegy), emez új, kis magyar Napóleon keze alá!

Felszerelni őket, nem ám olyan silány módon, ahogy Horthy tette!

Vadi új német Leopard harckocsikkal (azért a németek meg ügyelhetnének arra, hogy a második világháborús elnevezések rosszul csengenek!), rakéta-rendszerekkel, mi rossebbel.

Persze illúzióink ne legyenek! A hadsereg legkorszerűbb egysége, a két magyar Gripenből álló légierő képtelen felfedezni, feltartóztatni bármit, ami berepül az ország fölé, amiben annak is szerepe lehet, hogy a légterünket védő három radar közül az egyiket völgy mélyére sikerült telepíteni – azaz, vannak még hibák!

Miközben az ország egyébként a NATO tagja, tehát megvédenek minket! Úgyhogy amúgy kár a felhajtásért. Különben is: ki a fészkes fene akarna megtámadni minket?

De hát, lehet őrjíteni a népet, mint a másfél millió Magyarországot elözönlő muszlim migránssal. Kisztihand! Hol a másfél millió muszlim?

És lehet öngólt is rúgni! Mint ahogy megtette a kormány történésze, a világhírű Schmidt Marcsi is.

Hogy aszongya: vissza kell állítani a sorkatonaságot és a nőkre is ki kell terjeszteni a hadkötelezettséget!

Ez az ötlet nagyon népszerű nem lesz!

Nem véletlen, hogy Orbán megint valaki más szájába adta, ahogy teszi rendszeresen. Nem én mondtam, kérem!

Igaz, Orbán többször belengette a sorkatonai szolgálat visszaállítását, ha jól emlékszem, már 2012-ben is. De azért ezt senki nem vette komolyan!

Ellenben most, a rohamosan romló gazdasági helyzetben lehet komolyan venni!

Főleg, ha Schmidt Marcsi előénekelte!

Akit ezért a remek akvizícióért az első sorba kellene állítani a fronton, ha kitör a háború!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s