h i r d e t é s

Orbán a megszokott refrénnel készül az EP-választásra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán a megszokott refrénnel készül az EP-választásra

2019. május 25. - 08:11

 

Nincs új a nap alatt, mondhatnánk, a miniszterelnök is kezd kifogyni az adukból. Így marad a jól bevált bevándorlás. Azon túlmenően, hogy ez duma úgy, ahogy van hazugság, egyben baromi unalmas is. Nem mellesleg volna fontosabb dolgunk is a klímaváltozás, vagy éppen a túlnépesedés nagyon is valós fenyegetésével.

Fotó: Orbán Viktor Facebook

Azonban a felelős gondolkodás nemcsak érett szemléletet és erkölcsöt követel meg, de egyben korrupciótól mentes politikát követel. Nem nehéz belátni, hogy emberünk olyannyira híján van ezeknek az értékeknek, hogy a helyükön képződött vákuum tartja csupán helyén füleit. Azonban az emberi természet sajátja, hogy egy gonosz és hülye nép nem kevésbé gonosz és hülye vezetőt választ magának.

Mással nehéz magyarázni azt, hogy az osztrák botrányban is „bevándorláspárti” konspirációt lát.

„Nyomás van Sebastian Kurz kancelláron, vissza akarják terelni a „bevándorláspártiak akoljába” – fogalmazott Orbán, aki egy ponton kedvenc politikai filozofusának hívta Rocky Balboát.

Orosz befolyás? Ugyan!

És hogy miért igazán fontos az EP-választás eredménye? A kormányfő szerint azért, mert ha a Fidesz megerősödve kerül ki vasárnap, akkor az „megvastagítja a hangját” és nagyobb súllyal tudja képviselni a bevándorlást ellenző erőket az Európai Tanácsban, ami a Bizottság következő elnökéről is dönt. A miniszterelnök utalt arra, hogy a pénzről is szól a választás: Brüsszelben szerinte vannak olyan javaslatok, amik jelentős összeget akarnak elvenni az agrártámogatásokból, tudományos kutatásokra fordítható összegekből, leszakadó térségek támogatásából, cserébe pedig a bevándorlóknak akarják adni. (Arról, hogy valójában miről van szó, ebben a cikkünkben írtunk.)

Kérdésre válaszolva Orbán elmondta, hogy bár egyik ország sem angyal, de hazánkban ma egyáltalán nem az orosz befolyástól, hanem a

Soros-féle beavatkozástól szenvedünk,

amit liberális világmaffiának hívott.

Tehát ha jól értjük az Európai Unió egységét valóban fenyegető orosz machinációk, hogy szélsőjobboldali – egyébként a demokratikus rendbe nem férő – politikai csürhéknek tesz nagy összegű támogatásokat nem jelent veszélyt, hovatovább kívánatos dolog, míg az olyan értékek, mint a rászorulók megsegítése már bűn.

Ez egyúttal megmagyarázza, hogy a Fidesz miért állja útját a magyar nép életszínvonala javításának. Szép dolog, hogy az Európai Unió többre tartja a magyar állampolgárokat, mint Orbán. Ez mindent elmond a helyzetről, amit tudnunk érdemes.


 

h i r d e t é s