h i r d e t é s


Orbán emberéleteket kockéztat politikai bosszújáért

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán emberéleteket kockéztat politikai bosszújáért

2017. június 19. - 09:39

 

Az elmúlt napokban többször utaztam, a 3-as metrón. Mint mostanában mindig, most is remegő térdekkel léptem be az utastérbe, – te tetted ezt Fidesz – hisz’ szinte minden nap történik valami rendkívüli a vonalon.

Forrás: magyarhirlap.hu

A  Fidesz kormány  tovább szórja a közpénzt, borzalmas mennyiségű kék plakáttal árasztotta el az összes metró állomást, ahova a jó szerencsém vitt. Jártam a Határ úton, az Árpád hídnál, a Nyugati téren, mindenütt hegyén-hátán a habonyi sikerpropaganda újabb dicstelen termékei. A Fidesz, kormányzás helyett, csak önti ránk az ordas  hazugságokat, a megtévesztésünket  szolgáló  agymenéseiket.

Annyiszor látja boldog, boldogtalan, hogy végül még mindenki elkezd azon gondolkodni,  lehet tényleg “erős és büszke ország” a mi hazánk,  az adóforintjainkból erre is futja. A hasznot természetesen a csókos médiacégek fölözik le, akiknek zsíros hasznot hoz az állami megrendelés, hogy az állampárt ismét olyat reklámoz, aminek semmi köze a valósághoz. Vajon ha az urak a saját zsebükből fizetnék a költségeket, akkor is ilyen felelőtlenül járnának el?

Erősen kétlem, sőt a városi legendák szerint a haverok visszapengetnek „pár fillért” a megfelelő zsebekbe. Lehet csak pletyka, hogy a párt választási kasszájába is csordogál némi apró a cégek nyereségéből. Nagy kérdés, hogy amit most csinál a Fidesz, az nem valósítja-e meg, a hűtlen kezelés alapos gyanúját?

Vajon arra büszke a Fidesz, hogy a hármas metró olyan elavult, hogy bármelyik pillanatban akár végzetes tragédia is történhet? A több százezer fővárosi mindennapi biztonságos közlekedésére a kormány sajnálja a felújításhoz még  szükséges, mintegy 30-40 milliárd forintot. Orbán a fővárosiakat akarja megbüntetni azért, mert a Fidesz támogatottsága jelentősen csökkent Budapesten? Emberéleteket kockáztat politikai bosszúja érdekében?

Attól erős vajon hazánk, hogy a tervek szerint eltávolítják az álláskeresők nyilvántartásából a betegeket, és így több tízezer magyar ember még a 22 800 forintos, foglalkoztatást helyettesítő támogatásra sem lesz jogosult? Dögöljenek éhen azok, akik egészségi állapotuk miatt a közmunkát nem tudják vállalni?

Arra büszke Fidesz, hogy 90′ óta még soha sem volt ekkora a szegénység, mint az elmúlt, több mint hét esztendőben? Vajon büszkeségre ad okot az ingyen ételre várók végtelen sora, a létminimum alatt élő több mint négymillió állampolgár sanyarú, kilátástalan helyzete?

Attól erős és büszke ország a Fidesz Magyarországa, hogy az UNICEF legfrissebb adatai szerint minden negyedik magyar gyerek szegénységben él? Közülük több tízezren – a kormány állításával ellentétben -rendszeresen éheznek?

Büszkék lehetünk arra, hogy hazánkban leértékelődött a tudás, a Fidesz szolgalelkű alattvalókat akar nevelni? Büszkeségre ad okot, hogy százezrek élnek a közmunkának nevezett rabszolgasorsban, kiszolgáltatva a települések polgármestereinek, fideszes helytartóinak?

Büszkék legyünk-e arra, hogy törvényesítetten dézsmálják a közpénzt, a nemzet gázszerelője vagyona egy év alatt 100 milliárddal növekedett?

Erős lehet-e az az ország, ahol az egészségügy rothad, nincs pénz már szakemberekre, sőt gyógyításra sem? Ugyanakkor a nemzeti cirkuszra, a közröhej trágyát – bocs Prof. Freud – tárgyát képező magyar focira, több száz milliárdot vert el uralkodása eddigi esztendei alatt a Fidesz.

Egy ország nem a plakátoktól lesz erős és büszke. Ha az állampolgárok többsége nem érzi a saját bőrén, hogy az élete, a jövője biztonságosabb, ha azt látja, hogy csak fügefa levélnek kell a hatalom számára, egyébként le sem szarják, akkor hiába a kidobott milliárdok, előbb-utóbb fellázadnak elnyomóik ellen. (gepnarancs.hu)h i r d e t é s

betöltés...

;