h i r d e t é s

Orbán hét pontjához négy törvényt kell átírni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán hét pontjához négy törvényt kell átírni

2019. február 18. - 12:09

 

Kocsis Máté frakcióvezető közölte, nem ülnek fel az ellenzéki provokációknak. - írja a 24.hu.

Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Kocsis Máté sokadszor is megismételte, hogy a Fidesz-KDNP elutasítja a brüsszeli bevándorláspárti terveket. A Fidesz frakcióvezetője szerint a brüsszeli bürokraták asztalai újra tele vannak olyan tervekkel, amelyek Soros György terve alapján bevándorló-kontinenssé tennék Európát.

Kocsis Máté érthetetlennek nevezte, hogy újra előkerült a kötelező betelepítési kvóta, amit a magyarok minden idők legnagyobb részvételű népszavazásán elutasítottak, de Brüsszel semmibe veszi az emberek véleményét.

A frakcióvezető beszélt arról is, hogy a családvédelmi akcióterv várhatóan négy törvényt érint majd, ezek elfogadására a Fidesz teljes egyetértésben készen áll.

Az érintett jogszabályok közé sorolta a költségvetési és az egészségbiztosítási törvényt, a munka törvénykönyvét és az adótörvényeket. A kormány még februárban benyújthatja módosító javaslatait. 

Az Országgyűlés hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakáról Kocsis Máté azt mondta, nem fognak felülni az ellenzék esetleges provokációjának. Szerinte világos, hogy az ellenzéki politikusok a brüsszeli politikát támogatják, míg a kormánypártok szerint rossz irányba halad Európa vezetése. A Fidesz-KDNP változást szeretne az európai parlamenti választásokon a brüsszeli politikában.

A magyar ellenzéki politikusok tavaly sokadszorra sem kaptak bizalmat a szavazóktól, ez egyre erőszakosabbá teszi őket, nem riadnak vissza attól, hogy a magyar parlamenti hagyományoktól teljesen idegen viselkedést tanúsítsanak az Országgyűlésben.

A kormánypártok ahelyett, hogy reagálnának a provokációra, inkább olyan döntéseket hoznak, amelyek az ország érdekében állnak, mint a családvédelmi akcióterv, illetve a gyermekvállalást segítő intézkedések

– tette hozzá.

24.hu


 

h i r d e t é s