h i r d e t é s

Orbán kitűzte célként az ötmillió beoltottat, bár a korábbi küszöb elérése is necces volt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán kitűzte célként az ötmillió beoltottat, bár a korábbi küszöb elérése is necces volt

2021. május 02. - 06:52

 

Összehívta pár miniszterét, majd irányt mutatott az országnak.

Pintér Sándor, Orbán Viktor és Szijjártó Péter - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

"Vakcina van, beoltani képesek vagyunk mindenkit, csak azon múlik a siker, hogy Önök jelentkeznek-e." - mondta el szombati videójában a miniszterelnök.

Orbán Viktor ebben kifejtette, a következő cél, hogy ötmillió ember legyen beoltva. Mindenkit arra kért, ne hallgasson az oltásellenes hangokra, "védjék meg saját magukat, családjukat, hozzátartózoikat."

A képsorokon az látszik, amint a kormányfő Pintér Sándor belügyminiszterrel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel egyeztet hivatalában. Mint mondta, azért is találkoztak, hogy a következő időszak céljait kitűzzék maguk elé. A politikusok egyébként nem viseltek maszkot a megbeszélés alatt.

Az előző, négymilliós cél eléréséhez egyébként az is kellett, hogy a rendszerben lévő tartalék Pfizer-vakcinákat is bevessék. Arról, hogyan sikerült végül teljesíteni a miniszterelnök vágyát, ide kattintva olvashat bővebben. (nepszava.hu)

*Orbán terve teljesíthető, nem kell hozzá más, csak rengeteg Pfizer vakcina. Jól látható, hogy az emberek oltakoznának, csak sokak nem fogadják el a kínai és orosz vakcinákat. Ennek okairól pedig már sokszor írtunk. Az okok között a kormánypropaganda ugyanúgy megtalálható, mint a hiteles kormányzati kommunikáció hiánya.


 

Kommentek

h i r d e t é s