h i r d e t é s

Orbán kormánya az egyetlen migrációt támogató szervezet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán kormánya az egyetlen migrációt támogató szervezet

2018. október 05. - 18:44

 

A migráció rossz, értem?! – nagyjából ennyi a kormány mondanivalója mindenről. Na meg: sorosgyörgy. A munkaerőhiányt sem migrációval kell megoldani. Szavakban. A valóságban százmilliókat költ migráns-toborzásra a kabinet. - írja a b1.blog.hu.

Illusztráció: polishexpress.uk

Aki akár csak Magyarország légterében tartózkodott az elmúlt években három percnél hosszabb időt, annak fölösleges elmagyarázni, mit is gondol Orbán és sleppje a migrációról.

Pontosabban: hivatalosan mit gondol. Még pontosabban: mivel eteti szavazóit, riogatja a polgárokat, igyekszik minél nagyobb félelmet és gyűlöletet elültetni bennük.

Hogy lássuk, mennyire nem igaz mindaz, amit a propaganda másodpercenként próbál az arcunkba tolni, elég megfogadni Orbán Viktor tanácsát: ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek. Azt, hogy mit mond, már ismerjük. Hogy mit tesz, azt a kormány által kitartott propagandából soha nem is fogjuk megtudni.

Illusztráció: mno.hu

Íme:

Másfél évvel ezelőtt 450 millió forintos szerződést kötött a debreceni Horizon2020 Nonprofit Kft.-vel a kormány, természetesen az adófizetők állták a cehhet. A cég ezért a pénzért azt vállalta, hogy 5250 ukrán állampolgárnak talál Magyarországon munkát és lakhatást. Nem kárpátaljai magyarnak, hanem ukrán állampolgárnak. Végül "csak" ötezret sikerült idecsábítani.

Igen, közel félmilliárdért toboroz gazdasági migránsokat a magyar állam.

Ahogy azt is elintézte az Orbán-kormány, hogy a hiányszakmákban dolgozó külföldi munkaerő 90 napig mindenféle engedély nélkül tartózkodjon és dolgozzon Magyarországon. Mármint azok, akik nem az EU-ból érkeznek, természetesen.

Idén pedig a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal aktív közreműködésével eddig 14 ezer nem uniós állampolgárok kapott munkavállalási engedélyt Magyarországon. Mind-mind gazdasági migráns – mármint a propaganda megfogalmazása szerint.

Ez a valóság – nem pedig az, amit el akar hitetni velünk a hatalmát minden áron megtartani igyekvő Orbán-rezsim.

Természetesen semmi gond nincs a törvényes, ellenőrzött, a munkaerő- és agyelszívás alapján történő migrációval. Tudja ezt a kabinet is, tesz is érte, hisz az ország javára válik. Az uszító, hazug propaganda csak rombol.

b1.blog.hu


 

h i r d e t é s