h i r d e t é s

Orbán korrumpálja Jézus keresztjét és bohócsipkát húz rá – fakadt ki Lukácsi Katalin a mai rádióbeszéd után

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán korrumpálja Jézus keresztjét és bohócsipkát húz rá – fakadt ki Lukácsi Katalin a mai rádióbeszéd után

2018. május 04. - 13:15

 

Ennél rosszabb és ártalmasabb kommunikációs húzása nem lehetne Orbán Viktornak – írta a volt KDNP-tag. - közölte a 168ora.hu.

Forrás: 444.hu

Orbán korrumpálja Jézus keresztjét és bohócsipkát húz rá

 – írta a Facebookon Lukácsi Katalin, miután ma reggel az állami rádióból megtudta, hogy Orbán „régi vágású kereszténydemokráciát" épít Magyarországon. 

„Uh... Ennél rosszabb és ártalmasabb kommunikációs húzása nem lehetne Orbán Viktornak, mint hogy a korrupt és jogállamot leépítő rendszerét keresztény demokráciának nevezi. Látszik, hogy Habony Árpád és Rogán Antal nem különösebben viseli a szívén a kereszténység ügyét (de a miniszterelnök se), mert ezzel bohócsapkát tesznek Krisztus keresztjére, sőt, korrumpálják azt.

Mi ezek után is nevezzük a nevén Orbán Viktor rendszerét, jobban illik rá az illiberális jelző, és ahogy Sólyom László fogalmazott, fél autoriter.

A kereszténydemokrácia pár fontos ismérve a sokszínűség, az emberi személy radikális tisztelete, az önkormányzatiság, a szolidaritás, a közösségvállalás a peremre szorulókkal, az üldözöttekkel (...),

az átláthatóságról, a mértékletességről és az igazságosságról nem is beszélve. Majd ha a kormány megfontol valamit a keresztény értelmiségiek Az idők jeleiben közzétett nekik szóló kritikájából, akkor talán botorkáló lépéseket tesz a kereszténydemokrácia felé. De addig, ahogy mondani szokás, csak nyomokban tartalmaz, véletlenül ott felejtett evangéliumi vonásokat" – írta a volt KDNP-tag.

168ora.hu/hvg.hu


 

h i r d e t é s