h i r d e t é s

Orbán legkínosabb pillanata

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán legkínosabb pillanata

2015. október 24. - 07:43
0 komment

 

Az év legcikisebb pillanatait összegyűjtő amerikai lista elejére került Orbán Viktor. Az összeállításban rajta kívül alig van politikus. Orbán egyébként vétlen az esetben.

Fotó: Bors

Nem csak a magyar miniszterelnök számára volt felejthetetlen év eleji brüsszeli útja. Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökével találkozott, az esemény mondhatni túl barátságosra sikerült. Jean-Claude Juncker a kamerák előtt nyújtott kezet a magyar kormányfőnek, de miközben bal kezével meglapogatta Orbán karját, egyszerűen nem engedte el a kezét, hanem szinte kihúzta a teremből a magyar miniszterelnököt - írja a borsonline.hu

Orbán láthatóan nagyon zavarban volt, nyakkendőjét kezdte igazgatni, miközben kínosan mosolygott.
A jelenet most az év legcikisebb pillanatai közé került az amerikai Buzzfeed listáján. A huszonhetes összesítésben Orbán az előkelő negyedik helyet kapta. A lista érdekessége, hogy Junckerrel ők az egyetlenek, akik politikusként kerültek fel rá. 

Olyanok szerepelnek rajta még, mint Ariana Grande énekesnő, aki az egyik rappert hozta kínos helyzetbe, amikor egyedül őt hagyta ki a pacsiszórásból. Vagy a színésztehetség Joseph Gordon-Lewitt, akinek a brit komikus Stephen Merchant nem fogadta a kézfogását élő adásban. De az egyik hétköznapokból ellesett jelenetben egy férfi a Hogyan csajozzunk a metrón? című könyvet olvassa, miköz­ben a metrón ül, és egy nő van mellette.

A kissé érthetetlen Juncker-jelenetről elemzők úgy vélték, azért húzta ki Orbánt a képből, hogy ne tudjon nyilatkozni. A magyar miniszterelnök eddig mindig megemlegette, ha Jun­ckerrel kellett találkoznia.
Májusban a rigai csúcson a köszöntéskor, a kézfogás után egy kisebb pofont kevert le Orbán Viktornak, poénból.  

 

borsonline.hu


 

h i r d e t é s