h i r d e t é s

Orbán magára maradt, vagy maga sem tudja már, hogy kivel!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán magára maradt, vagy maga sem tudja már, hogy kivel!

2017. április 07. - 20:56

 

Várhatóan történelmi vereséget mérnek a franciák, a Le Pen-Orbán féle populizmusra. 

Az exit pool szerint, 66-34 re verik Le Pent. Orbán magára maradt azzal a szellemi sötétséggel, amellyel Magyarországot beborította.

Az osztrákok, a hollandok, franciák mondtak sorba nemet az Európa és az európaiság ellenes politikákra. Orbán még tavaly augusztusban azt hitte, hogy a Trump-Putyin koalició mentén érdekes és fontos személyiséggé válhat itt az Észak-Balkánon! Ezt az érzését erősítette a brexit is.

Mára minden szerte –foszlott! Trump felismerte, vagy felismertették vele, hogy mi az USA érdeke, Putyin és Trump között még nem alakult ki működő tengely, a brexit pedig kijózanította a kétkedőket.

Az Európai Unió keleti részén még uralkodó populisták, Kaczynski és Orbán, valamint csendestársuk Robert Fico, holnaptól egy mindenre elszánt franciával találják magukat szemben, egy olyan politikussal, aki érti, hogy neki politikailag és gazdaságilag is el kell számolni a választókkal!

Az ma már biztos, hogy Németország egy tapodtat sem fog lépni az AfD és egyben a populizmus irányába. Putyinnak is fontosabb lesz a szankciók felszámolása, az USA és Oroszország között meglévő feszültség csökkentése! Szemben egy populista, erőtlen és megbízhatatlan miniszterelnök támogatásával.

Már csináltunk magunknak egy Trianont, nem kellene most a gazdaságunk XXI: századi „trianonját” is megcsinálni!

Véget fognak vetni Orbán hazudozásainak, nem azért mert ez oszt vagy szoroz Európában! Hanem azért, mert a valódi polgári Európában tudják, mit jelent az adott szó, a demokrácia és azt is, hogy aki fizet a kocsmában, annak a zenéjét játsszák, miközben bárki, a tehetségéhez, képességéhez és természetesen saját munkájából szerzett jövedelmének terhére, szabadon fogyaszthat.

Fellélegezhet Európa!


 

Kommentek

h i r d e t é s