h i r d e t é s


Orbán multi ellenessége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán multi ellenessége

2017. augusztus 16. - 07:41

 

Amikor a miniszterelnök nemzeti homogenitásról, és az azt fenyegető multikulturalizmus veszélyeiről beszél, okkal vakarjuk fejünket, azon töprengve, hogy vajon mekkora esélye lehetett volna fennmaradásunknak, ha nem keveredünk más népekkel.

Orbán találkozás a kólával - Forrás: 24.hu

Nem csupán egy, a honfoglalás idején kis létszámú nép esetében kockázatot képező és óhatatlanul fellépő belterjesség és szövődményeivel kell ilyenkor számolni.

A technológia „betelepítése” nélkül aligha érhettük volna meg jelen formában a jelenleg sem túl szívderítő állapotott.

Így, amikor Orbán a multinacionális cégek megsarcolásáról beszél – ahogy tette azt legutóbb Tusványoson is – lényegében arról beszél, hogy szerinte a túlélésünk kulcsát kéne a zár helyett bevágnunk abba a kátránygödörbe, amibe ez az ország vezetése alatt amúgy is megállíthatatlanul csúszik.

Azonban némi jogi huzavonát követően az LMP-nek sikerült néhány olyan információra rátenni a mancsát, amit a kormány a végsőkig igyekezett titokban tartani. Jelesül a kormány által kitüntetett nemzetközi vállalatoknak juttatott 80 milliárd forintos támogatás. A 24.hu Kanász-Nagy Mátét idézte.

„Mint mondta: a kormány mindent megtett azért, hogy eltitkolja a nemzetközi nagyvállalatoknak biztosított adókedvezmények adatait, az LMP három év pereskedés után tudta megszerezni a 2012-2014 közötti adatokat. Ez alapján a legnagyobb adókedvezményt (40 milliárd forintot) az Audi kapta az említett időszakban. Az autógyárat a Hankook követi több mint 17 milliárd forinttal, a Hamburger Hungária erőmű (9 milliárd) és a Bridgestone (6,6 milliárd) előtt.

Az LMP szóvivője emellett szólt arról is, hogy a kormány további 140 milliárd forint értékben adott különböző beruházási támogatásokat, az Audinak például négyszer 23 milliárd forint értékben.”

Ismét egy újabb eset, amikor a Fidesz sajátos politikájának lehetünk tanúi.h i r d e t é s

betöltés...

;