h i r d e t é s

Orbán nem kér Juncker „kioktatásából”

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán nem kér Juncker „kioktatásából”

2019. április 02. - 09:30

 

Nagy kár, mondhatnánk, akkor talán még menthető lenne. Azonban, mint azt a magyar nép a saját bőrén volt kénytelen megtanulni, A miniszterelnök, annyira elvakult immár a hatalom hajszolása közepette, hogy akkor sem tudna megváltozni, ha feltett szándéka volna. Természetesen ez szóba sem jöhet.

Forrás: walktheline1990

Pedig Jean-Claude Juncker elég világosan fogalmazott arról, hová vezet a túlzott nacionalizmus. De természetesen egy végkimerült és demokráciát hírből sem ismerő állam hajlamos egyik politikai szélsőségből a másikba zuhanni. Erre az egyre érzett rá nagyon Orbán Viktor.

Hogyan értelmezi Juncker bizottsági elnök nyilatkozatát, hogy a magyar miniszterelnök "nacionalizmusa" lefelé halad a lejtőn és az idegenellenességgel együtt "háborúhoz" vezethet - kérdeztük a szavazásokra érkező miniszterelnököt a parlament folyosóján. Orbán Viktor munkatársunk kérdésére úgy válaszolt: "Aki Marx szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson senkit, mert az idegengyűlölet nagy mesterét Karl Marxnak hívták".

Megírtuk: az egyik olasz televízióban Jean-Claude Juncker az európai parlamenti választásra vonatkozó kérdésre azt mondta, nem érdekli az ellene folytatott kampány, sokkal jobban aggasztja, hogy a magyar miniszterelnök "a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad, másokkal szemben politizál, elutasít másokat, nem enged be szerencsétleneket, mivel a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek, (...) és én az idegengyűlölet minden formáját ellenzem".

Jean-Claude Juncker szerint ez a fajta nacionalizmus és mások elutasítása háborúhoz vezet. Az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, nem a nemzeti szuverenitást kritizálja. "Szeretem a nemzeteket, történelmet, tájakat, kultúrát, a diverzitást, (...) de a nemzeti identitáson túl figyelembe kell venni az európai identitást is" – mondta. /atv/

Az már világosan látszik, hogy Orbán Viktor Marx egyetlen munkájával sincsen tisztában, ami nem is csoda, hiszen ugyanezzel a gonddal küzdött és küzd a jelek szerint máig Moszkva is. Hiszen az ő elméletében nem volt helye nációknak. A tulajdon működéséről annál inkább. De természetesen ahol az emberi tényező bejön, ott sajnos nem működhet Marx találmánya.

Ismerős lehet a Chaplin klasszikus:

- Mit olvasol?

- Karl Marxot

- Csak nem kommunista vagy?

- Kommunistának kell lennem, csak hogy Marxot olvassak?

- Hát ha nem vagy kommunista, mi vagy?

- Semmi.

- Semmi?

- Nem kedvelem egyik kormányzati formát sem.

- Valakinek mégis uralkodni kell!

- Nem kedvelem az "uralkodni" szót sem!

- Ha nem kedveljük az "uralkodni" szót, nevezzük "vezetésnek".

- A vezetés a kormányzatban politikai hatalom és a politikai hatalom a néppel való ellenállás hivatalos formája.

Címszavakban ennyiben foglalható össze, mi az, amit Orbán Viktor nem akar megérteni, a nép egyszerű fiaként, a levitézlett vezérként.


 

h i r d e t é s