h i r d e t é s

Orbán panelszövege a panelokról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán panelszövege a panelokról

2017. június 11. - 07:40

 

Könnyen futhat az ember idióta helyzetekbe Magyarországon. 

Forrás: magyaridiota.blog.hu

Aki szellemi pusztulásra vágyik, annak nincs egyéb dolga, mint meghallgatni a miniszterelnök bármelyik kinyilatkoztatását. Legutóbb a panelházak felső szintjeinek lebontásával sikerült legalábbis látszólag teljesen hülyét csinálnia magából.

Amivel viszont nemcsak látszólag csinál hülyét az országból, amelyik miniszterelnöki székbe ültette és tétlenségével ott is tartja Orbán Viktort.

A panelok visszabontásával, amelyet a német mintával indokolt Orbán, van néhány el nem hanyagolható probléma. Állítása szerint a panelházak felső szintjei túl melegek.

A Havanna lakótelepen (és valószínűleg nem elszigetelt az eset) ezt a problémát némileg másképpen érzékelik a lakók. Jelesül, nem azzal van a gond, hogy a felső szintek túl melegek lennének, au contraire (épp ellenkezőleg), míg a felső szintek, köszönhetően a felújítások során beépített szigetelésnek, kellemes hőmérsékletet biztosítanak, a fűtésszabályozás szakszerűtlen kialakítása miatt az alsó szintek nem fűthetők normálisan. Ezt a problémát a szintek elbontása sem oldaná meg tökéletesen.

Van azonban még egy súlyos probléma. A német modell azért működhetett, mert az elbontott szintek jószerével lakatlanok voltak. A keletnémet városok lakói az újraegyesítést követően tömegesen költöztek el.

Magyarországon ellenben van egy olyan probléma is, hogy a panelházak lakásai – köztük számos elbontani szándékozott lak – magánkézben van. És itthon, ahol a legnagyobb értékek egyikét az a zug képviseli, ahol az ember a nem épp ideális életkörülmények elől elbújhat.

Arra számítani, amit Lázár János ez ügyben ígért, hogy mindenkivel leülnek tárgyalni, ismerve a kormány nem létező tárgyalókészségét a hülyeség újabb zenitjét mutatja.

Abban az esetben, ha a döntés megszületik és a felső szintek elbontásra kerülnek, a kormánynak ajánlatot kell tenniük az így fedél nélkül maradó lakóknak. Amit nyilván nem akaródzik majd árában megtenni. Aki pedig belemegy egy rosszabb ajánlatba, saját magát károsítja meg.

Az utolsó probléma egyben a legsúlyosabb. Egy ilyen művelethez képzett mérnökök összehangolt munkája szükséges, hiszen a szerkezeti stabilitás komoly veszélybe kerül a bontás alatt és után. Márpedig a bontáshoz szükséges szaktudás jó eséllyel már külföldön építi méltányos karrierjét.


 

Kommentek

h i r d e t é s