h i r d e t é s

Orbán Soros ügynökei mégsem léteznek?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán Soros ügynökei mégsem léteznek?

2018. június 16. - 08:04

 

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője nemrégiben közzétett Facebook posztjában érdekes dolgokat tár a közönség elé. 

Forrás: mandiner.hu

A választások előtt Orbán Viktor mintegy 2000 Soros ügynök tevékenykedik Magyarországon. Ez – hangozzék bármilyen röhejesen is – elég volt ahhoz, hogy választást nyerjen vele.

Nem egyszerű kijelentés. Különösen annak tükrében, hogy nem sokkal korábban a nemzetbiztonság bizottság színe előtt ellenzéki kérdésre éppen Pintér Sándor jelentette ki, semmilyen Soros Györgyhöz köthető szervezet nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

Orbán Viktor még az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban dobta be, hogy a kormányának hozzávetőlegesen kétezer Soros György zsoldjában álló emberről van tudomása.

„Pontosan tudjuk, névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében”

fogalmazott a miniszterelnök a Kossuth Rádióban március 30-án, amire Jávor Benedek fogta magát, és kikérte az állítólagos Soros-zsoldosok listáját. /168 óra/

Erre a lehetőségre hiba lett volna nem lecsapni, ennek megfelelően látta meg a helyzetet Jávor Benedek is, amikor rémhírterjesztés miatt feljelentést tett.

Nem igazán lehetett meglepő az ügyészség lépése, amivel

elutasította Jávor Benedek feljelentését,

mégpedig azzal az indokkal, hogy a válsághelyzet nem jelent közveszélyt. Ez viszont gyakorlatilag ellentmond mindennek, amit az Orbán-kormány képviselői állítanak a tömeges bevándorlás ügyében.

Lényegét tekintve ez az önellentmondás csak annyit jelent, hogy az ügyészség – vagy inkább az annak élén trónoló Polt Péter – fedezi Orbán legújabb stiklijét. Nincs semmi, amiből ne próbálná meg kimosni. Jávornak így nem maradt más feladata, mint levonni a kényszerű konklúziót.

Kiderült, hogy az Orbán-kormány soha nem állított össze ilyen listát, és az is, hogy

a miniszterelnök feketén-fehéren hazudott,

Rogán Antal tárcája legalábbis elismerte, hogy a kétezer Soros-zsoldosról szóló információ a Soros Fund Management korábbi pénzügyi és operatív ügyekért felelős vezetője, Tracie Ahern sajtóhírek alapján arról beszélt, hogy nagyjából kétezer ember dolgozik Soros György alapítványaiban.(Tracie Ahern a kétezres számot az alapítványok világszerte (globally) élő munkatársaira értette, csak ez a magyar fordításból „véletlenül" kimaradt.)

Tehát a kétezres szám sem véletlen, mint ahogy a kampányfogás sem az, amelynek kedvéért ezt a kétezer főt Orbán Magyarországra zsúfolta be. És ez az ember sarcolja a hitelességet felmutatni képes hírforrásokat. És még mindig nem lángol az ország…


 

h i r d e t é s