h i r d e t é s

Orbán szerint ízléstelen, ha a hajóbalesetről kérdezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán szerint ízléstelen, ha a hajóbalesetről kérdezik

2019. június 18. - 17:19

 

Ami azért is fura, mert ahogy belügyminiszternek nevezett torz kreatúra, Pintér Sándor is, ő is kifejezte részvétét pénteken megszokott igehirdetése alkalmával. Igaz, a rá jellemző otromba módot ezúttal sem sikerült levetkeznie. Ami természetesen csak annak nem tűnik fel, aki elég hülye ahhoz, hogy megengedje Orbánnak, hogy a pofájába hazudjon. Sajnos, ahogy arra az utóbbi napokban is rávilágítottak többen is, van egy ilyen rossz és szűnni nem akaró szokása.

A kép illusztráció! - Forrás: mandiner.hu

Azonban vannak még politikusok, akik az elszámoltathatóságot komolyabban veszik, mint azt a Fidesz hajlandó lenne, vagy hajlandó lenne tolerálni. Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa élt is az alkalommal, hogy odaszúrjon a miniszterelnöknek, A Hableány balesete és az, hogy a balesetért (egyelőre) minden jel szerint felelős Viking Sigyn-t hagyták távozni a helyszínről teremtett erre okot.

A képviselő arról kérdezte Orbánt, hogy milyen kapcsolatban van a Viking hajózási cég a kormánnyal. Szabó azzal is vádolta Orbánékat, hogy

28 ember meghalt, és maguk folyamatosan tüntetik el a nyomokat

– amivel a párbeszédes politikus arra utalt, hogy a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn a baleset után elhagyhatta az országot, és már úgy tért vissza, hogy lefestették a hajón az ütközés nyomát. Szabó Tímea arra is kíváncsi, hogy a Viking Sigyn kapitánya miért törölhetett ki információkat a telefonjáról, miután a rendőrség nyomozni kezdett.

Szabó Tímea a mentési munkálatokat megköszönte, szerinte azok szakszerűen zajlottak, de a nyomozásról nem ez a véleménye. Szerinte a Vikinggel kötött megállapodásból Rogán Antal és Orbán Ráhel akar „extraprofitot bezsebelni”, és ez sem független a tragédiától. A kormány és a Viking társaság kapcsolatáról a New York Times is írt a közelmúltban.

A miniszterelnök érdemben nem reagált az ellenzéki képviselő kérdéseire. /24.hu/

Ellenben ízléstelennek titulálta Szabó kérdését. Amivel meglepő módon egyet kell értenünk. Szabó Tímea kérdése valóban ízléstelen egy bizonyos szemszögből. Azonban a szóban forgó eset maga is nagyon ízléstelen, így meglehetősen nehéz, ha nem lehetetlen disztingvált kérdéseket feltenni. Ha ehhez hozzávesszük a kormány ismert hajlamait is, ízlésről aligha beszélhetünk.


 

h i r d e t é s