h i r d e t é s


Orbán Viktor, a prosti?!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor, a prosti?!

2017. december 05. - 08:18

 

Kevés találóbb párhuzamot tudunk felidézni, mint, ami a politikusok és a prostituáltak működése közt feszül. 

Forrás: welt.de

Ezen nincs mit szégyellni, a politikus, még akkor is, ha jó szándékú, az erkölcs szikrájával bíró emberről beszélünk, azért szed amúgy igen kemény tarifát, hogy „sokak kedvére tegyen”.

Hogy Orbán e szikrával – és most mikroszkopikus méretű kisülésről kell beszélnünk, rendelkezik-e, máig vizsgálják. Egykor valóban nem úgy tett, mintha ez az erkölcs, tartás, vagy nevezzük bárminek, meg lett volna benne, de a hatalom közelében eltöltött hosszú idő megtette súlyos személyiségtorzító hatását.

A jelző azonban Orbán Viktort meglehetősen váratlan helyről érte. Azt gondolná az ember, hogy republikánus körökben legalábbis viszonylagos szimpátiát élvez Orbán Viktor. Be kell látnunk, tévedtünk. Olvasva a Frontiers of Freedom nevű szervezet egyik, magyar származású szakértőjének nyílt levelét, rá kell döbbennünk, hogy Orbán Viktorhoz még a republikánus körök is ellenszenvvel viszonyulnak.

Miklós K. Radványi levelében olyasmit tett, amit itthon nem sokan mernek utána csinálni.

„A külügyekben Ön az Európai Unió politikai prostituáltjává vált. Míg az Európai Unió pénzügyi hozzájárulása biztosítja a lélegeztetőgépet, hogy a magyar gazdaság a víz felett maradjon, mindennap megtámadja Brüsszel állítólagos birodalmi uralmát. A magyar kisebbségeket a szomszédos országokban politikai fegyverként használva megpróbálja megosztani az Európai Unió tagállamait faji és etnikai vonalak mentén” idézi más lapok mellett a Sztárklikk.

A levélben kegyetlen ellentétekre mutat rá Radványi. Köztük arra is, hogy bár Orbán Brüsszelt, mint valami ördögtől való szörnyű szervezetet támadja, annak pénzét készséggel fogadja el. Ehhez képest nem átall a kifejezetten tekintélyuralmi vezetők előtt hajbókolni. Csoda, ha mosolyog ránk Putyin és Erdogán?

A kérdés Orbán esetében nem az, hogy prostituált-e. Sokkal inkább az, hogy ki a strici és ki a kuncsaft?

Végül e sorok írója apja egy bölcsességét osztja meg olvasóinkkal. Ez is egy szakma… [email protected] ma, vagy ne [email protected] ma?h i r d e t é s

betöltés...

;