h i r d e t é s

Orbán Viktor jóízűt kommunistázott Dallasban

Olvasási idő
8perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor jóízűt kommunistázott Dallasban

2022. augusztus 05. - 06:00

A magyar miniszterelnök beszédével kezdődött, majd szombaton Donald Trumpéval ér véget Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió által szervezett CPAC.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor szerint a kommunisták visszatértek világszerte, összefogtak a liberálisokkal és erősebbek, mint eddig bármikor. Megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a keresztény gyökereiről, de ha ez sikerül, abból nagy baj lesz - fejtette ki.

Az amerikai Konzervatív Unió 1974-ben rendezte meg először a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát. A CPAC az elmúlt évtizedekben az amerikai jobboldali közélet legfontosabb rendezvénye lett. Orbán Viktor miniszterelnök "Ahogyan harcolunk" címmel tart beszédet.

Nagyszerű itt lenni a magányos csillag államban (utalt a Lone Star texasi elnevezésre), ahol a szuverenitás és a szabadság a legfőbb érték. "Ezek szerint van bennünk valami közös, még ha Magyarország 5000 mérföldre is van Dallastól. Hazám, Magyarország Európa magányos csillag állama" - kezdte beszédét Orbán Viktor.

15 milliós nemzet vagyunk, Európa szívében egyedülálló nyelvet beszélünk. Ferenc pápa egyszer azt mondta nekem, hogy a magyar a hivatalos nyelv a mennyországban, mert egy örökkévalóságig tart megtanulni. És ez csak egy kis túlzás - mondta.

Jómagam régi vágású szabadságharcos vagyok.

Ezen kívül én vagyok a leghosszabb ideje hivatalban lévő országvezető, az egyetlen migrációellenes vezető, ötgyerekes apa, ötunokás nagyapa."

Az USA legkiválóbb konzervatívjai szeretnék, hogy itt előadást tartsak. De vajon mit akarnak tőlem hallani? - utalt a miniszterelnök arra, hogy hosszan gondolkodott beszéde témáján. Úgy vélte, ittléte majd összezavarja politikai ellenfeleit.

Például a médiát. Már látom is a holnapi címsorokat: "Szélsőjobboldali politikus, Putyin fekete lova tartott beszédet". De nem adok nekik ötleteket, mindenkinél jobban tudnak hamis híreket gyártani.

"Valószínűleg a progresszív civil szervezetek is össze vannak zavarodva. Már írják is a kutatási sorozataikat, arról tájékoztatva az amerikaiakat, hogyan tettem tönkre a demokráciát. Kutatásuk szerint 2021-ben leromboltam Magyarországon a demokráciát. És aztán minden évben elmondják ezt. De miként sikerülhetett tönkretenni valamit, amit már leromboltam? A válaszhoz fanatikus liberálisnak kell lenni."

Tiszteljük az Egyesült Államok kormányát

- szögezte le. "Vendégek vagyunk itt, tisztességesen kell viselkednünk a jelenlegi adminisztrációval is. De nem hagyhatom figyelmen kívül, hogy az önök kormánya ideológiai nyomás alá helyezte Európát, Brüsszelt. Ez rossz. Az Obama-adminisztráció megpróbált rávenni minket arra, hogy a szabadság és a kereszténység elvét vegyük ki az Alkotmányból. Ez meglepő volt számunkra, fájdalmat okozott, de sikeresen ellenálltunk e kísérletnek. Azóta nem vagyunk az amerikai demokraták kedvencei" - fejtette ki. "Gyűlölnek, rágalmakat fogalmaznak meg velem és hazámmal szemben, ahogy önöket is rágalmazzák és gyűlölik." Nem akarták a progresszív liberálisok, hogy itt legyek.

"De én itt vagyok, mert össze kell fogni. Mert mi magyarok tudjuk, hogyan kell leküzdenünk az elnyomást. Leküzdöttük a kommunistákat, 1956-tól 1990-ig küzdöttünk, apáink adták le az első lövéseket, mi, fiaik fejeztük be a harcot. Tudjuk, mivel tartozunk Ronald Reagannek: hálával és köszönettel.

De a kommunisták visszatértek világszerte, összefogtak a liberálisokkal és erősebbek, mint korábban bármikor.

Újra le kell győznünk őket. 2010 óta folyamatosan nyerünk. Legutóbb Donald Trump támogatásával, amiért nagyon hálásak vagyunk. Annyi győzelmet arattunk, hogy az ember csak vakarja a fejét. A győzelem napi rutinná vált számunkra. De a tegnapi győzelem nem nyeri meg a mai meccset. 16 évet töltöttem ellenzékben és 16-ot miniszterelnökként. Megtanultam, a vesztes nem adja fel, a győztes nem hagyja abba a küzdelmet."

Orbán Viktor szerint a sikertörténetük kulcsa, hogy a harcba legalább 100 százalékot beletesznek, kiállnak az igazukért akkor is, ha a fél világ támadja őket. "Az ember nem nyerhet fél szívvel. Vagy mindent belead és nyer, vagy a biztonságot választja és megbukik. Bíznunk kell zsidó-keresztény tanításainkban. Segítenek eldönteni, mely cselekedetek helyesek és helytelenek" - üzent Orbán Viktor.

Elég bátraknak kell lenni a legérzékenyebb témákkal is foglalkozni: illegális migráció, gender, civilizációk összecsapása. "A keresztény értékek megvédenek bennünket attól, hogy túl messzire menjünk. Ne aggódjanak, egy keresztény ember nem lehet rasszista" - mondta.

A miniszterelnök szerint a baloldal viszont a politikában nem ismer semmilyen korlátot.

A mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a keresztény gyökereiről. Olyan határt lépnek át, amit sosem lenne szabad. Ha sikerül nekik, a legrosszabb dolgok történhetnek meg

- jelentette ki.

Soros Györgyöt mint ellenséget említette.

"Ő a leggazdagabb és az egyik legtehetségesebb magyar a világon. Ő az ellenfelem. Nem hisz semmiben, amit mi teszünk, és egy egész hadsereg áll a szolgálatában, egyetemek, kutatóintézetek és a brüsszeli bürokrácia fele. Arra használja, hogy akaratát ellenfeleire, köztük ránk erőltesse. Azt gondolja, hogy a mindannyiunk számára kedves értékek vezettek a 20. századi borzalmakhoz, de épp az ellenkezője az igaz, az értékeink mentenek meg a történelem hibáitól. A nácizmus és a kommunizmus borzalmai azért történhettek meg, mert a kontinentális Európa néhány állama feladta keresztény értékeit" - sorolta. Meglátása szerint a mai progresszívok ugyanezt tervezik, poszt-nyugati világot akarnak létrehozni.

Játssz a saját szabályaid szerint. A győzelemért

- jelentette ki. Szerinte az a lényeg, hogy kell hinni, hogy jobbak a balliberális ellenfeleiknél. "Mindig azt mondják, veszíteni fogunk, de a győzelem nem lehetetlen és ezt be kell bizonyítani. Ám ellenfeleink liberális intézményeket, nyelvezetet használnak marxista és totalitárius törekvéseik álcázására.

A politika nem elég, ez a háború egy kultúrháború.

Új életre kell keltenünk családjainkat, intézményeinket. Magyarország egy öreg, büszke, de Dávid nagyságú nemzet, amely egyedül áll a globális woke-Góliáttal szemben."

"Mi magyarok azt tudjuk csak megmutatni, hogyan lehet visszaverni a támadást a saját szabályaink szerint - jelentette ki Orbán Viktor. - Mi voltunk az elsők, akik nemet mondtunk Európában az illegális migrációra és megállítottuk az inváziójukat. Ez szükséges a nemzet védelme érdekében. Mi megépítettük a falat, ami megállította a migrációt" - idézte fel.

A határvédelmi rendszer működik, és Orbán Viktor ennek illusztrálására elsorolta: 2015-ben 400 ezer illegális migráns érkezett a határainkhoz. Ez majdnem háromszor annyi ember, mint amennyi Dzsingisz kán hadseregében volt. "A fal felépítése óta nullára csökkentettük az illegális migrációt. Idén már 160 ezer illegális határátlépési kísérletet hiúsítottunk meg. A határátlépőket elkapjuk és visszakísérjük őket a határ másik oldalára. Csak a nagykövetségeken lehet kérelmet benyújtani a belépéshez."

"Most már nemcsak délről vagyunk nyomás alatt, hanem az EU "okostojásai" is nyomást gyakorolnak, hogy adjuk fel a migrációellenes politikánkat. De nem fogjuk" - jelentette ki.

A családpolitikáról szólva elmondta: a progresszívok szerint a családokat nem kell védeni. Európában azt mondják, a család nem létezik, mert a szeretet az szeretet, a család meg család. A nyugati család az a hely, ahol a patriarchátus elnyomása kezdődik. De a családpolitika esetében Magyarországon a saját szabályaink szerint játszunk. Mert a család az a hely, ahol a szülők átadják értékeiket a gyerekeknek.

Ezután kiemelte a családtámogatási rendszer főbb támogatásait, valamint azt, hogy az elmúlt 10 évben a házasságkötések száma Magyarországon megkétszereződött, az abortuszok száma a felére csökkent. Közölte, hogy azért küzdenek, hogy kiterjesszék az élethosszig tartó szja-mentességet a háromgyerekes anyák számára is.

(Mint ismert, jelenleg a négygyermekes anyákat illeti meg ez a kedvezmény, de a kormányfő már 2020-ban beszélt egy majdani ilyen lehetőségről.)

Magyarországon jogi falat is fel kellett húzni a gyermekek köré, hogy a gender-ideológiával szemben megvédjük őket - közölte Orbán Viktor. "Ők úgy gondolják, a progresszív nevelést kell követniük a szülőknek, és ha ezt nem teszik, az államnak kell ezt kikövetelni. Mi ezt nem hagyjuk. A magyar alkotmány védi a családokat és a gyermekeket."

"Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén" - összegzett a bevett szófordulattal.

Megjegyezte a rendőrség támogatása, fejlesztése kapcsán, hogy Budapest azon kevés európai fővárosok egyike, ahol az ember éjszaka is biztonságban sétálhat.

A globális minimumadó kapcsán úgy értékelt: "a progresszívok imádják a még magasabb adókat, de mi úgy gondoljuk, az emberek pénze a saját zsebükben van a legjobb helyen. Az egykulcsos jövedelemadó 16 százalék. A legnagyobb adócsökkentés nálunk volt és itt van a legalacsonyabb európai társasági adó, 9 százalék, amely mellett nálunk van az egyik legjobb európai befektetési ráta.

Az összes európai ország megadta magát, de Magyarország akkor sem támogatja a globális minimumadót

- jelentette ki.

A jelenlegi amerikai kormányzat ezért bosszúból úgy döntött, megszünteti a jelenlegi adómegállapodást Magyarországgal, pedig az előnyös volt az USA-nak, és még Oroszországgal is van ilyen egyezménye.

A háborúról Orbán Viktor kijelentette: Ukrajna a szomszédunk és teljes szolidaritással vagyunk irántuk. Ám amerikai-orosz tárgyalások nélkül nem lesz béke, csak egyre többen halnak meg, gazdaságaink a csőd szélére kerülnek. Úgy látja, csak erős vezetők képesek békét teremteni, nekünk szükségünk van olyan erős amerikai vezetőre, aki képes erre. "Segítség, segítség, segítsenek nekünk egy erős amerikai vezetővel!" - kérte.

"Az Egyesült Államok a világ legerősebb hatalma, a világ így vagy úgy, de ettől az országtól várja a megoldást. A 20. század ideológiai háborúi, a náci Németország és a kommunista Szovjetunió ellen a nyugat összefogott és mindkettőt legyőzte. De most a nyugat önmagával harcol. Látjuk, hogy a globalistáknak milyen elképzelése van a jövőről. De nekünk más van.

A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem

- jelentette ki.

Beszéde zárása felé közeledve megismételte, hogy fel kell venni a harcot. "Vissza kell vennünk az intézményeinket Washingtonban és Brüsszelben. Össze kell fognunk, össze kell hangolnunk csapataink mozgását, mert ugyanazzal a kihívással nézünk szembe" - ismételte meg. "Itt középidős választások, nálunk európai parlamenti választások lesznek. Két évünk van a felkészülésre. Nem lesz könnyű. De ne féljenek, csak higgyenek Szent János Pál pápa tanításában: nincs olyan ellenség, amelyet Krisztus már le ne győzött volna." (Infostart)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s